OBJAVA 23. NOVEMBRA

Viši sud: Bez presude Vukoviću, određen novi datum

Vukoviću se pred vijećem sutkinje Vesne Pean sudilo prema optužnici da je budžet Podgorice oštetio za 1.662.000 eura u korist firme "Čelebić"
53 pregleda 2 komentar(a)
Željko Vuković, Foto: Zoran Đurić
Željko Vuković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.11.2017. 11:23h

U Višem sudu u Podgorici danas nije izrečena presuda Željku Vukoviću, nekadašnjem funkcioneru u administraciji bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše.

Sud nije mogao donijeti odluku koju bi mogao javno objaviti, jer je član vijeća imao smrtni slučaj. Presuda će biti objavljena 23. novembra u 8.30 sati.

Vukoviću se pred vijećem sutkinje Vesne Pean sudilo prema optužnici da je budžet Podgorice oštetio za 1.662.000 eura u korist firme "Čelebić".

U optužnici piše da on 2012. i 2013. nije blagovremeno odlučivao o žalbama "Čelebića" na rješenja Uprave lokalnih javnih prihoda Glavnog grada o plaćanju komunalnih taksi za korišćenje prostora na javnim površinama prilikom gradnje Bazara...

Objašnjava se da je Vuković tek 15. januara 2014. odlučivao o rješenjima, kada ih je poništio i vratio Upravi na ponovno odlučivanje.

Navodi se da je Uprava lokalnih prihoda 18. aprila 2014. opet donijela istovjetna, obavezujuća rješenja da Čelebić plati takse u iznosu od 1.662.250 eura.

Firma je ponovo uložila žalbe...

"Vuković je u drugoj polovini juna 2014, na sastanku organizovanom u kabinetu gradonačelnika Miomira Mugoše, vršio uticaj na predstavnike Uprave lokalnih javnih prihoda direktora Borivoja Marića i službenicu Juliju Anđelić, da obustave postupke utvrđivanja lokalne komunalne takse prema firmi Čelebić, što oni nisu prihvatili" navodi se između ostalog u optužnici.

Dodaje se da je Vuković jula 2014. godine, suprotno važećoj odluci o lokalnim komunalnim taksama i bez odluke Skupštine Glavnog grada Podgorice, donio konačna rješenja kojim je ponoštio rješenja Uprave lokalnih javnih prihoda Glavnog grada Podgorice.

Preporučujemo za Vas