PODNIJETE KRIVIČNE PRIJAVE

Herceg Novi: Zaplijenjen heroin, uhapšene dvije osobe

116 pregleda 4 komentar(a)
Heroin
Heroin
Ažurirano: 13.11.2017. 08:46h

Policija u Herceg Novom odulela je 52,9 grama heroina i zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga uhapsila M.L. (31) i M.N. (34).

"Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su, 11.11.2017.godine oko 15 časova, postupajući po operativnim saznanjima, na trajektu Lepetani – Kamenari, na putnom pravcu iz Tivta ka Herceg Novom, zaustavili putničko motorno vozilo marke "VW Golf III", hercegnovskih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.L. (31) iz Herceg Novog, dok se na suvozačevom mjestu nalazio M.N. (34) iz Herceg Novog. Postupajući po prethodno dobijenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršen je pretres motornog vozila i tom prilikom su pronađena i oduzeta dva pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, ukupne težine 52,9 grama", saopšteno je iz Uprave policije.

Oduzeta droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorci koji je naložio da se M.N. i M.L. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.