Vodio mazgu natovarenu sa dva džaka droge, pobjegao kad je vidio policiju

"Službenici Odjeljenja graničene bezbjednosti Tuzi su, 11. novembra 2017. godine, u blizini mjesta Poprati postupajući po operativnoj informaciji na pjesačkoj stazi koja vodi preko granične linije iz Albanije u Crnu Goru postavili zasjedu"
54 pregleda 22 komentar(a)
Marihuana
Marihuana
Ažurirano: 12.11.2017. 08:40h

Granična policija Tuzi pronašla je juče oko 33,5 kilograma skanka, a policija traga za osobom koja je odbacila dva džaka u kojima se nalazila ova droga, saopšteno je danas iz Uprave policije.

"Službenici Odjeljenja graničene bezbjednosti Tuzi su, 11. novembra 2017. godine, u blizini mjesta Poprati postupajući po operativnoj informaciji na pjesačkoj stazi koja vodi preko granične linije iz Albanije u Crnu Goru postavili zasjedu. Oko 5,30 časova primjetili su lice koje se kreće pješačkom stazom i vodi mazgu natovarenu sa dva džaka. Kada je lice primjetilo policajce dalo se u bjekstvo u pravcu Albanije. O događaju je obaviještena policija Albanije. Pregledom terena policajci su pronašli dva džaka u kojima su se nalazila 52 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, tipa skank, ukupne težine oko 33,5 kilograma", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je droga predata službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja.

"Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se podnese krivična prijava protiv nepoznatog počinioca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Preduzimaju se intenzivne mjere i radnje, u sardnji sa policijom Albanije, u cilju identifikacije, lociranja i hapšenja osumnjičenog za ovo krivično djelo", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: