Upozorenje vlasniku restorana Garden?

Nekoliko sati prije zvaničnog saopštenja, iz vrha Uprave policije “Vijestima” je rečeno da je na terasu Gardena bačena eksplozivna naprava
325 pregleda 2 komentar(a)
Garden, Foto: Savo Prelević
Garden, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.11.2017. 09:03h

Na restoran Garden preksinoć je, prema preliminarnim rezultatima policije, bačeno jako pirotehničko sredstvo.

Eksplozija , u Ulici Mihaila Lalića u Podgorici, odjeknula je dijelom garda Preko Morače oko 1.30 sati, u noći između utorka i srijede.

“Preliminarni rezultati ukazuju da je, za sada nepoznato lice, najvjerovatnije u pokretu, bacilo jače pirotehničko sredstvo na baštu lokala Garden”, saopštili su juče iz Uprave policije. Iz policije su saopštili da niko nije povrijeđen.

“Izlaskom na lice mjesta konstatovano je da je na restoranu nastala manja materijalna šteta u vidu loma jednog stakla na bašti lokala”, piše u saopštenju.

Dodali su da “preduzimaju sve aktivnosti na potpunom rasvjetljavanju ovog događaja”.

Nekoliko sati prije zvaničnog saopštenja, iz vrha Uprave policije “Vijestima” je rečeno da je na terasu Gardena bačena eksplozivna naprava.

Mirko Simonović, vlasnik tog restorana, juče nije htio da govori o incidentu.

On je novinarima “Vijesti” poručio, posredstvom konobara u restoranu Garden, da “nije tu i da ne zna kada će doći”.

“Vijesti” nezvanično saznaju da je policiji rekao da ne zna ništa.

Međutim, iz policije su kazali da sumnjaju da se radi o nekoj vrsti upozorenja Simonoviću.

Simonović je prije nekoliko godina bio žrtva pokušaja reketiranja.

Zbog toga su u aprilu 2015. godine osuđeni Podgoričani Vidoje Stanišić, Saša Klikovac i Željko Bulatović, koji imaju debele krivične dosijee.

Sutkinja Osnovnog suda u Podgorici Nada Rabrenović zbog pokušaja iznude osudila ih je na ukupno tri i po godine zatvora. Klikovcu i Stanišiću izrekla je kazne zatvora u trajanju od po godinu dana, a Bulatoviću godinu i šest mjeseci.

Vlasnik Gardena, Mirko Simonović, tada je kod tužioca detaljno opisao na koji način su mu Stanišić, Bulatović i Klikovac tražili 5.000 eura. Tvrdio je da su mu prvo tražili novac, pa da im prepiše lokal, a onda ga savjetovali da uzme pare od kamataša ako ih nema. Tada je ispričao i da su mu prijetili...

Međutim, na suđenju je potpuno promijenio iskaz. U sudnici je tvrdio da mu optuženi nijesu tražili novac, već da su se žalili na stomačne probleme od hrane koje su pojeli u restoranu. Rekao je i da je kod tužioca izmislio priču o reketu, kako mu ljudi iz kriminalnog miljea ne bi više dolazili u restoran. Obrazlažući odluku, sutkinja je rekla da je iskaz Simonovića koji je dao kod tužioca istinit, s obzirom da se u potpunosti poklapa sa video-snimcima iz restorana.

Bonus video: