DF: Ako Stanković nije u stanju da se suprotstavi Katniću, mi ćemo zaštititi Crnu Goru

Iz DF-a navode da ukoliko se Ivica Stanković ne bude oglasio, "onda će se glasine o tome da ga specijalni državni tužilac ucjenjuje pokazati sasvim tačne"
204 pregleda 10 komentar(a)
Ivica Stanković Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Ivica Stanković Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.11.2017. 14:10h

Demokratski front (DF) poziva vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da se shodno Zakonu o tužilaštvu odredi se prema ponašanju specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića na suđenju za takozvani pokušaj državnog udara.

"Čitava crnogorska javnost već nedjeljama uživo posmatra kako Milivoje Katnić svojim prijetnjama i ispadima bezuspješno pokušava da ukloni tragove saradnje sa njegovim svjedokom saradnikom u montiranju ove tužilačke sprdnje koja dobija oblik institucionalne šizofrenije. Prvo je Milivoje Katnić saopštio da državni udar još uvijek traje, da se na Zlatiboru nalazi 300 komandosa GRU - a, da je spisak osumnjičenih dugačak i da su svi krivi, ali da nema dokaza, da će advokatima iz Srbije oduzeti licencu za rad u Crnoj Gori, do završnog mentalno tužilačkog klimaksa : da su advokati odbrane učestvovali u organizovanju državnog udara i prikupljanju dokaza za sudski proces. Tako se danas kroz usta Milivoja Katnića , 1948. godina i zvanično vratila u Crnu Goru, jer je specijalni državni tužilac sebi dao za pravo da u svakom trenutku širi spisak osumnjičenih, izriče prijetnje i kletve advokatima odbrane, i svakodnevno siluje ZKP, a što mu nije strano, pred očima cjelokupne javnosti, al što je još gore i pred Ivicom Stankovićem", navodi se u saopštenju DF-a.

Oni navode da ukoliko se Ivica Stanković ne bude oglasio, "onda će se glasine o tome da ga specijalni državni tužilac ucjenjuje pokazati sasvim tačne".

"Upravo se Milivoje Katnić hvali po tužilaštvu da zloupotrebljavajući mjere tajnog nadzora Ivicu Stankovića i advokata Radovana Mandića “ ima za neki slučaj”. Drugim riječima Milivoje Katnić šalje poruku Ivici Stankoviću i crnogorskoj javnosti da je u stvari on “capo di tuti capi” u crnogorskom tužilaštvu i da za svakog ko pokuša da mu se suprostavi ima kompromitujuću dokumentaciju i snimke. Zato očekujemo da nas VDT Ivica Stanković demantuje tako što će podržati predlog za izuzeće Milivoja Katnića, i lično on preuzeti da zastupa optužnicu u slučaju tzv. “ državnog udara” jer na to ima mogućnost."

DF naglašava da su već saopštili da o Milivoju Katniću "imaju bolje mišljenje nego o Ivici Stankoviću, ali ovdje se radi o principijelnom odnosu u zaštiti integriteta institucije tužilaštva koju je izgleda Katnić zarobio sa dva pištolja kojima vitla po tužilaštvu".

"Ako Ivica Stanković nije u stanju da mu se suprotstavi, dovoljno je samo da obavijesti crnogorsku javnost, a mi ćemo u skladu sa zakonima preduzeti sve da zaštitimo državu Crnu Goru od devijantnog ponašanja Milivoja Katnića", zaključuju iz DF-a.

Bonus video: