Uhapšen Vidoje Stanišić, pokušao da pobjegne iz zemlje

Pored Stanišića, beranska policija uhapsila je i Miomira Đukića (28) iz Berana zbog sumnje da je postavio eksploziv pod vozilo Kenana Sujkovića
1357 pregleda 23 komentar(a)
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.11.2017. 12:28h

Pripadnik "zagoričkog klana" Vidoje Stanišić uhapšen je juče oko 17 sati u blizini graničnog prelaza ka Srbiji nakon što je pokušao da pobjegne iz Crne Gore, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je, kako su kazali, za Stanišićem tragala zbog izdržavanja zatvorske kazne od jedne godine i deset mjeseci i istog dana je sproveden u zatvor u Spužu.

Pored Stanišića, beranska policija uhapsila je i Miomira Đukića (28) iz Berana zbog sumnje da je postavio eksploziv pod vozilo Kenana Sujkovića.

Stanišić se, kako su kazali iz policije, nalazio u automobilu „folksvagen polo“, podgoričkih tablica kojim je upravljao Željko Popović iz Podgorice, a ispred njih, dodaju iz policije, kretao se „BMW“ nikšićkih tablica u kojem su se, pomagajući Stanišiću da pobjegne, nalazili Đukić, koji je upravljao vozilom, kao i Milo Ilić i Milo Šaković iz Podgorice.

"Nakon zaustavljanja vozila „VW Polo“ u kojem se nalazio V.S, vozilo „BMW“ je nastavilo kretanje a potom se vratilo u pravcu Rožaja. Lica u „BMW“-u se nisu zaustavila na znak „stop“ službenika policije već su vozilom nastavila kretanje u pravcu Berana gdje su zaustavljeni od strane policije i privedeni u OB Rožaje", kazali su iz policije.

Stanišić je po hapšenju sproveden u Centar bezbjednosti Podgorica, dok je protiv Đukića pokrenut prekršajni postupak pred Sudom za prekršaje zbog nezaustavljanja na naredbu policije. Oba vozila su od strane OB Rožaje privremeno oduzeta radi daljih provjera.

Đukić je uhapšen zbog sumnje da je 21. oktobra u Beranama ispod "pežoa" podgoričkih tablica u vlasništvu Kenana Sujkovića iz Berana postavio eksploziv koji je sjutradan deaktiviran od strane policije.

Đukić je time, sumnja se, počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu Kenana Sujkovića, Davida Kasumovića, Nina Jašarovića i Ismeta Sujkovića, koji su te večeri koristili automobil i sa kojima je imao nesuglasice.

"M.Đ. se, osim KD ubistvo u pokušaju, krivičnom prijavom na teret stavlja i KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", ističu iz policije.

Đukić će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom državnom tužiocu u VDT u Bijelom Polju.

Bonus video: