Carević: Gugi, vrati se u zatvor, prija ti

"O tome - gdje ću ja, jasno su rekli građani Budve. A gdje je i gdje će on, svima nam je dobro poznato"
586 pregleda 8 komentar(a)
MArko Carević, Foto: Zoran Đurić
MArko Carević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.11.2017. 08:24h

Vlasnik građevinske firme Carinvest Marko Bato Carević reagovao je juče na navode teksta - “Hoće li Carević u predsjedničku fotelju ili u Spuž”, objavljenog u “Vijestima” u plaćenom prostoru koji je zakupila kompanija Gugi komerc, biznismena Branislava Savića.

“Ispod svakog nivoa mi je da komentarišem izjave pravosnažno osuđenog člana kriminalne organizacije, ali zbog poštovanja prema javnosti i ljudima koji me poznaju, želim da istaknem da je istina da se punih deset godina borim sa budvanskom kriminalnom organizacijom gdje je dotični istaknuti član i da sam od te kriminalne organizacije brutalno opljačkan. Punih deset godina nisam uspio da svoja potraživanja, koja su dogovarana sa Opštinom Budva kao naručiocem posla i priznata od iste nakon sravnjavanja, naplatim nijedan cent. Nažalost, osuđeni član kriminalne organizacije je uspio prije nego ja da naplati moje potraživanje.

Smatram da je prvo trebalo da ja naplatim svoje potraživanje i da svakako izmirim obavezu plaćanja PDV-a prema državi, što sam od uvođenja PDV-a uredno i izvršavao, u svim slučajevima svih ovih godina, sa čim su dobro upoznati poreski organi. Samom činjenicom da je član kriminalne grupe naplatio moje potraživanje, isti je u zakonskoj obavezi da plati PDV. Mogu da prihvatim grešku samo u smislu da sam taj PDV trebalo da platim toj kriminalnoj organizaciji jer je to domet i način njihovog razmišljanja”.

Carević u reagovanju dodaje da je, dok je čitao navode člana kriminalne organizacije, bio dirnut njegovim poštenjem, ali da se pita kako će on ispoštovati obaveze prema Opštini Budva.

“A one su, za razliku od mojih, proistekle iz kriminalnih radnji. U svoj ovoj tragikomičnoj priči, a cijeneći onu staru izreku - Nije važno što je rekao, nego ko je rekao, primjećujem da je boravak u spuškom zatvoru pravosnažno osuđenog člana krimininalne organizacije, očito vaspitno djelovao pa je od onog kriminalca koji je brutalno uništavao državni budžet, počeo da brine o istom. Zato smatram da bi bilo neophodno da istaknuti član kriminalne organizacije opet bude vraćen u spuški zatvor gdje mu je i mjesto, da bi ponovni boravak počeo na njega svrsishodno da djeluje. Onda bi svakako imao vremena da razmišlja o mom privatnom budžetu kojeg je pokusao da uništi.

O tome gdje ću ja, jasno su rekli građani Budve. A gdje je i gdje će on, svima nam je dobro poznato. Ja svakako vjerujem u institucije sistema i stojim na raspolaganju svima koje interesuje bilo šta vezano za poslovanje moje firme Carinvest, koju sam gradio 20 godina i na koju sam veoma ponosan.

Ističem da me do sada niko nije kontaktirao po navodima člana kriminalne organizacije”, piše u saopštenju Carevića.

Bonus video: