Bračni par Ćalović-Marković udaran čašom i čekićem

Početak suđenja Ostojiću zakazan je za 16. novembar u podgoričkom Osnovnom sudu, pred sutkinjom Željkom Jovović
165 pregleda 0 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Boris Pejović
Vanja Ćalović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.10.2017. 06:31h

Dimitrije Ostojić je keramičkom čašom udarao Vanju Ćalović Marković i njenog supruga Nikolu Markovića, kojeg je nakon toga udario i metalnim čekićem.

To piše u optužnom prijedlogu tužiteljke Snežane Šišević, u koji su “Vijesti” imale uvid.

Početak suđenja Ostojiću zakazan je za 16. novembar u podgoričkom Osnovnom sudu, pred sutkinjom Željkom Jovović.

Tužiteljka Snežana Šišević optužila je Ostojića da je 3. juna napao bračni par Ćalović - Marković.

Prema optužnom predlogu, bivši radnik Mreže za afirmaciju nevladinog sektora, direktoricu te nevladine organizacije i njenog supruga, glavnog urednika lista Dan, napao je u njihovom stanu.

U tužilačkom aktu obrazloženo je da je Ostojić tog dana “svjestan svog djela, čije je izvršenje htio i znajući da je isto zabranjeno” lakše povrijedio Markovića.

“Na način što je keramičkom šoljom više puta udario u predijelu glave i tijela, a zatim metalnim čekićem u predijelu desne noge, oštećenog Marković Nikolu, nanoseći mu laku tjelesnu povredu u vidu prskotine u desnoj polovini čeonog dijela, višestruke oguljotine u lijevoj polovini čeonog predijela, oguljotinu u predijelu desne bočne strane vrata, oguljotinu u predijelu lijevog ramena, oguljotinu u lijevom lopatičnom predijelu i središnjem kičmenom predijelu i oguljotinu u predjelu desne potkoljenice”, piše u tužilačkom aktu.

Tužiteljka objašnjava da je Vanja Ćalović Marković napadnuta dok je pokušavala da obrani supruga.

“Okrivljeni je istu teško tjelesno povrijedio na način što je više puta udario keramičkom čašom u predijelu glave, a zatim polomljenom čašom u predjelu desne šake, nanoseći joj tešku tjelesnu povredu u vidu razderotine trećeg prsta desne šake, praćenu presijecanjem tetive mišića opružača tog prsta, krvni podliv u lijevoj polovini tjemenog predijela i krvni podliv u potiljačnom”, piše u optužnom predlogu.

Ostojić je ranije pred tužiteljkom Snežanom Šišević rekao da ga je bračni par Calović - Marković oštetitio za novac i da se branio.

Marković je, međutim, rekao da je Ostojić u njihovom stanu radio sitne prepravke, kada je napao njega i njegovu suprugu čekićem i drugim predmetima.

Bonus video: