Herceg Novi: Dvoje uhapšeno zbog krađe, upadali u kuće mještana

Kako su kazali iz Uprave policije, kradene stvari su vraćene vlasniku
81 pregleda 0 komentar(a)
krađa, Foto: Shutterstock
krađa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.10.2017. 10:03h

Hercegnovska policija uhapsila je I.R. (38) iz Podgorice i T.R. (30) državljanku Srbije sa prebivalištem u Podgorici, zbog sumnje da su učestvovali u krađi i pokušaju teške krađe.

"Naime, službenici CB Herceg Novi su rasvijetlili krivično djelo teška krađa na naročito drzak ili opasan način u pokušaju počinjeno u mjestu Baošići 25.10.2017. godine na štetu Z.D. i krivično djelo krađa počinjeno 25.10.2017. godine u mjestu Kumbor na štetu T.T, i tom prilikom lišili slobode I.R. (38) iz Podgorice i T.R. (30) držaljanka Republike Srbije sa prebivalištem u Podgorici, zbog sumnje da su počinili ova krivična djela", navode iz Uprave policije.

I.R. i T.R. su kako se sumnja, 25. oktobra u Herceg Novi došli motorom „fiat marea“ barskih tablica i tada su u Kumboru, kako sumnjaju iz policije, iz kuće T.T. ukrali novčanik sa ličnim dokumentima i kreditnom karticom, kao i naočare za vid.

Oni su takođe, kako se sumnja, istog dana oko 22:15 pokušali počiniti pljačku i u kući Z.D. u Baošićima, a I.R. je tom prilikom imao fantomku na glavi. Iako su vjerovali da ukućani tada spavaju, Z.D. ih je zatekla u hodniku svoje kuće nakon čega su osumnjičeni pobjegli.

Osim ukradenih stvari, kod uhapšenih su pronaženi fantomka, nož i manja količina droge.

"Odmah po prijavi događaja, službenici CB Herceg Novi su preuzeli sve mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja ovih krivičnih djela i tom prilikom pronašli predmetno vozilo „fiat marea“, u kojem su pronađena lična dokumenta, kreditna karica i naočare za vid koje pripadaju T.T, kao i fantomka, nož, fotoaparat i pvc kesica sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, manje količine. I.R. i T.R. su lišeni slobode", kazali su iz policije.

Ukradene stvari su vraćene vlasniku.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Herceg Novom, koji je naložio da se I.R. i T.R. uhapse i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo teška krađa na naročito drzak ili opasan način u pokušaju i krivično djelo krađa.

Bonus video: