Kolašin: Podgoričanin priveden zbog nedozvoljenog držanja oružja

Akcija policije za cilj ima sprječavanje krivolova, ali i nedozvoljeno posjedovanje oružja i realizuje se u saradnji sa tri lokalna lovačka društva
74 pregleda 2 komentar(a)
lovačka puška, Foto: Shutterstock
lovačka puška, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.10.2017. 10:30h

Kolašinska policija privela je Podgoričanina G.R. (24) i protiv njega će biti podnesena krivična prijava zbog nedozvoljeno držanje oružja. To je rezultat akcije lokalnog karaktera „Lovac“, koju policija realizuje već dva vikenda, zajedno sa kolašinskim lovačkim društvima.

„Policija je zaustavila Podgoričanina jutros rano u kanjonu Platija. G.R. je bio u vozilu „lada niva“ i kod njega je zatečena puška M-48, prepravljena u lovački karabin 7,9 mm, za koju nije imao dozvolu“, kazali su nezvanično „Vijestima“ u kolašinskoj policiji.

Na nekoliko lokacija tokom dva vikenda policija i lovočuvarske službe obavljaju kontrolu, od ranih jutaranjih sati. Akcija „Lovac“ biće nastavljena i u narednom periodu.

„Cilj akcije je da spriječi krivolov, ali i nedozvoljeno posjedovanje oružja. Relizuje se u saradnji sa tri lokalna lovačka društva", rekli su u policiji.

Bonus video: