Žabljak dobio savremeno fudbalsko igralište

Projekat, rađen u dvije faze, vrijedan je oko 350.000 eura, a finansirala ga je Vlada Crne Gore preko Direkcije javnih radova
283 pregleda 6 komentar(a)
Fudbalski stadion Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Fudbalski stadion Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 17.10.2017. 12:41h

Postavljanjem vještačke travnate podloge, Žabljak je dobio savremeno fudbalsko igralište.

Projekat je rađen u dvije faze, vrijedan je oko 350.000 eura, a finansirala ga je Vlada Crne Gore preko Direkcije javnih radova.

"Prva faza, koja je koštala oko 150.000 eura podrazumijevao je grublje radove poput sanacije drenaže, proširenja gabarita igrališta na standardne dimenzije, ograđivanje i druge radove čime su se stvorili uslovi za pripremu i postavljanje vještačke trave, stativa, mreža, klupa za rezervne fudbalere i službena lica", kazao je potpredsjednik Opštine Žabljak Vasilije Jakšić.

Savremeni sportsko turistički objekat na Žabljaku izgrađen je na prostoru nekadašnjeg igrališta po svim parametrima neupotrebljivog za bilo kakve sportske aktivnosti.

"Ovih dana počinju radovi na adaptaciji objekta sa svlačionicama koji se nalazi uz samo igralište uz igralište. Investiciju vrijednu 58.000 eura takođe finansira Vlada Crne Gore. Na dodirnom prostoru ulazi se i u gradnju terena za male sportove. Tu investiciju obezbijedilo je Ministarstvo sporta a do nove godine očekujemo da se cijeli kompleks građevinski zaokruži", rekao je Jakšić.

Bonus video: