Džon Snou se vraća

Kit Harington, koji je igrao Snoua u svih osam sezona “Igre prijestola”, trebalo bi da se vrati ulozi koja ga je proslavila ako serija dobije zeleno svjetlo od kablovske mreže

4658 pregleda 1 komentar(a)
Kit Harington kao Džon Snou u "Igri prijestola", Foto: Hollywoodreporter
Kit Harington kao Džon Snou u "Igri prijestola", Foto: Hollywoodreporter

Pomalo iznenađujuće procurila je vijest da HBO priprema novu seriju iz “Pjesme leda i vatre” koja će nastaviti priču Džona Snoua nakon završetka “Igre prijestola”, ekskluzivno prenosi "Holivud riporter". Kit Harington, koji je igrao Džona Snoua u svih osam sezona “Igre prijestola”, trebalo bi da se vrati ulozi koja ga je proslavila ako serija dobije zeleno svjetlo od kablovske mreže.

“Igra prijestola” je završila prije tri godine i nakon što je provela dobar niz godina protekle dekade kao jedna od najpopularnijih serija na televiziji posljednji niz epizoda ugasio je kolektivni entuzijazam gledalaca prema ovom IP-ju. Džordž R.R. Martin još nije izdao šestu knjigu svog serijala, a čini se da i neće tako skoro.

HBO će 22. avgusta imati premijeru prvog spinoffa, “Kuća zmaja”. Radnja serije od 10 epizoda, koja se temelji na knjizi “Vatra i krv” Džordža R.R. Martina, odvija se 200 godina prije događaja iz “Igre prijestola” i donosi priču o dinastiji Targerijan.

U glavnim ulogama su Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel i Rhys Ifans. Ostatak glumačke ekipe čine Milly Alcock, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Emily Carey, Harry Collett, Ryan Corr, Tom Glynn-Carney, Jefferson Hall, David Horovitch, Wil Johnson, John Macmillan, Graham McTavish, Ewan Mitchell, Theo Nate, Matthew Needham, Bill Paterson, Phia Saban, Gavin Spokes i Savannah Steyn.

Džordž R.R. Martin je jedan od tvoraca i izvršnih producenta uz Ryana Condala, ujedno i scenarista, te Miguela Sapochnika, koji takođe potpisuje i režiju. Scenaristkinja i izvršna producentica je Sara Hess, a ostali izvršni producenti su Jocelyn Diaz, Vince Gerardis i Ron Schmidt. Rediteljke su Clare Kilner i Geeta V. Patel, a reditelj i izvršni koproducent je Greg Yaitanes.

Bonus video: