Policija oduzela 75 paketa švercovanih cigareta

Podgoričanin Ž.Đ. (38) se prijavio i kazao da je on upravljao kombi vozilom "Renault Trafic"
1 komentar(a)
cigarete, Foto: Shutterstock.com
cigarete, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 11.10.2017. 08:19h

Policija je zaplijenila 75 paketa cigareta marke "Merlin" bez akciznih markica.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su, obavljajući poslove obezbeđenja državne granice, a postupajući po operativnim saznanjima pronašli i oduzeli 750.000 cigareta bez akciznih markica.

"Službenici OGB Tuzi su, 09.10.2017. godine oko 17.30 časova, postupajući po operativnoj informaciji, u blizini putnog pravca Tuzi – Mataguži primjetili kombi vozilo marke "Renault Trafic", podgoričkih registarskih oznaka, čiji je vozač pokušao da izbjegne patrolu policije na način sto je naglo skrenuo i velikom brzinom se udaljio. Brzom akcijom policije i pretragom terena pronađeno je vozilo bez vozača u blizini jedne napuštene kuće. Pregledom kombi vozila pronađeno je 75 paketa u kojima se nalazilo 750.000 cigareta marke "Merlin" bez akciznih markica i jedna ručna radio veza", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da se oko 18 časova na lice mjesta se pojavio Ž.Đ. (38) iz Podgorice i kazao da je on upravljao navedenim vozilom.

"Lice, motorno vozilo i ručna radio veza su predati službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, dok su cigarete predate službenicima Uprave carina - Odsjeku za suzbijanje krijumčarenja, radi daljeg postupanja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se izjasniti o kvalifikaciji ovog događaja", saopšteno je iz policije.

Bonus video: