Delić: Optužba da sam oštetio državu za 120 eura nema osnova

"Kako su me tužioci obavijestili, optužbu je podnio savjesni policajac koji je tvrdio da sam izvršio više krivičnih djela, a na kraju se svodi da sam državu oštetio za 120 eura nekim falsifikatom. Nadam se da će pravda doći na svoje i vjerujem u institucije države", kazao je Delić nakon ročišta
131 pregleda 3 komentar(a)
Vladan Delić, Foto: Svetlana Mandić
Vladan Delić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 05.10.2017. 18:01h

Službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Vladan Delić saopštio je danas da će se pokazati da nema osnova optužba da je državu oštetio za oko 120 eura.

U Nikšiću je danas održan glavni pretres po optužnom predlogu tužilaštva koje Delića tereti da je zloupotrijebio službeni položaj i falsifikovao službenu ispravu.

Riječ je o 33 prekovremena sata, čime je okrivljeni navodno oštetio budžet MUP-a za nepunih 121 euro.

"Kako su me tužioci obavijestili, optužbu je podnio savjesni policajac koji je tvrdio da sam izvršio više krivičnih djela, a na kraju se svodi da sam državu oštetio za 120 eura nekim falsifikatom. Nadam se da će pravda doći na svoje i vjerujem u institucije države", kazao je Delić nakon ročišta.

Tužilaštvo ga tereti da je u službenoj zabilješci koju je zaveo 24. decembra 2013. godine, za period od 20. oktobra do 23. novembra naveo da je sa kolegama ostvario veći broj prekovremenih sati, iako je od 3. do 15.novembra bio službeno odsutan u Beogradu, na stručnoj obuci.

"Tačno je da sam u tom periodu bio u Beogradu i o tome imam sertifikat koji to dokazuje. Ja sam tražio dnevnice za taj period, a ne za prekovremene sate, kako stoji u optužnom predlogu”, pojasnio je Delić.

U zapisniku, kako je objasnio, navedeni su objedinjeni prekovremeni sati za nekoliko službenika, "pa je došlo do zabune"...

"Vjerovatno taj savjesni policajac koji je podnio prijavu protiv mene ima neku drugu pozadinu. Vjerovatno postoji razlog zašto sam ja kod pojedinih medija postao popularan. Mislim da će doći sve na svoje i da će vrijeme pokazati ko je ko i ko je gdje", poručio je Delić.

Izviđaj protiv Delića trajao je više od dvije godine, a pokrenut je 2015. na osnovu anonimne prijave.

Protiv njega je u toku izviđaj i u podgoričkom tužilaštvu zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj prilikom određivanja dnevnica službenika MUP, goriva, raspodjele automobila, njihovog servisa.

Tada je bio pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića.

Bonus video: