Tuborg priredio spektakl na Sea Dance Festivalu

Tuborg je ovim interesantnim projektom pomjerio granice kada je u pitanju kreativnost i konekcija sa potrošačim

25762 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Carlsberg.me
Foto: Carlsberg.me

Nastup najvećeg DJ-a u Crnoj Gori koji je Tuborg najavio uoči početka ovogodišnjeg izdanja Sea Dance Festivala, bio je sve samo ne očekivan.

Umjetnička instalacija Capborg - svojevrsni DJ robot, nastala je kao spoj kreativnosti, muzike i specifičnog materijala. Naime, par mjeseci ranije, Tuborg je pokrenuo aktivaciju kroz koju je sakupljeno preko pola miliona čepova. Oni koji vole ovaj pivski brend, sakupljali su čepove i za dva mjeseca, u više od 20 crnogorskih gradova sakupljen je impozantan broj čepova od kojih je nastao i Capborg.

Ova sjajna umjetnička senzacija, realizovana je u saradnji sa crnogorskim umjetnicima koji čine produkcioni tim kreativne radionice Hiron iz Nikšića.

Kreirana instalacija je spoj različitih vještina, materijala, tehnologija, a njenu formu od sedam metara visine krase pokretni, laserski, audio i hologramski segmenti. Mobilna skulptura simbolično se naslanja na prepoznatljivi imidž Tuborg brenda koji je vezan za muziku, uvijek dobar provod, urbano društvo, savremene tendencije...

Prvi put Capborg se publici predstavio sinoć na stejdžu u Buljarici i već nakon prve festivalske večeri osvojio je srca publike. Reakcije su bile nevjerovatne a instalacija je reflektovala magične zalaske sunca i muzičke vibracije. Dobra vijest je da će, nakon Sea Dance-a, svoju turneju nastaviti po drugim gradovima u Crnoj Gori.

Tuborg je ovim interesantnim projektom pomjerio granice kada je u pitanju kreativnost i konekcija sa potrošačima. Osim klasične prodaje, gotovo uvijek pokreće akcije koje imaju društvenu notu, istovremeno ukazujući na značaj otvorenosti prema ljudima i novim avanturama, kao i na važnost podrške umjetnosti i održivog razvoja uvijek i svuda.