Odgovor Marovića: Đina prodala vilu i više je ne zanima

Advokat Dimitrije Dapčević u žalbi hronološki navodi da je Đorđina od porodice Miljanić kupila vilu od 259 kvadrata, sa voćnjakom od oko 40 metara kvadratnih i dvorištem od 500 kvadrata
290 pregleda 23 komentar(a)
Đorđina Marović, Foto: Savo Prelević
Đorđina Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.10.2017. 06:14h

Đorđina Marović je za 1.500.000 eura prodala vilu u budvanskom naselju Babin do, pa je sudbina tog objekta više ne interesuje.

To, između ostalog, piše u žalbi koju je pravni zastupnik Miloša Marovića podnio na rješenje Višeg suda - da se privremeno oduzme imovina te budvanske porodice zbog sumnje da je stečena kriminalom.

Na zahtjev Specijalnog tužilaštva Marovićima je trenutno zabranjeno raspolaganje brojnom imovinom u Crnoj Gori, a u to spada i vila koju je supruga doskorašnjeg DPS funkcionera Svetozara Marovića kupila od porodice fudbalskog stručnjaka Miljana Miljanića.

Iz tužilaštva tvrde da je riječ o fiktivnoj prodaji, a branilac Miloša Marovića takve tvrdnje naziva neumjesnim.

Advokat Dimitrije Dapčević u žalbi hronološki navodi da je Đorđina od porodice Miljanić kupila vilu od 259 kvadrata, sa voćnjakom od oko 40 metara kvadratnih i dvorištem od 500 kvadrata.

Navodi se da je novac Đorđini Marović dao njen sin Miloš nakon što je prodao svoje nepokretnosti i tada prihodovao 239.997,50 eura.

“Da bi u 2015. godini istu prodali sadašnjem vlasniku K. R., koji nema nikakve rodbinske ni prijateljske bliskosti sa porodicom okrivljenog i koji je postupio u svemu prema ugovoru,odnosno uplatio je iznos od 300.000 na račun prodavca kod Komercijalne banke A.D. Beograd, dok je preostali dio platio na ruke prodavcu i to iznos od 1.200.000 kojom prilikom je sačinjena priznanica i izjava dana 06. 11. 2015. god. da je cijena u cijelosti isplaćena, shodno čemu smatram da pominjanje Đorđine Marović u kontekstu da to predstavlja fiktivan ugovor je neumjesno, dok sa druge strane predmetna kuća je prodata i u cjelosti isplaćena te majka okrivljenog nema više nikave veze sa tom kućom niti je sudbina predmetnog objekta ubuduće interesuje”, piše u žalbi koju je Vijeću Višeg suda podnio Dapčević.

Kredit kod Aca

U istoj žalbi, advokat navodi da je Miloš Marović kod Prve banke podigao kredit za kupovinu stana u Budvi, koji je takođen blokiran odlukom suda.

Piše i da je taj Budvanin naslijedio privremeno oduzetu zemlju u Mrčevom polju.

Objašnjava se da sin dugogodišnjeg državnika i funkcionera DPS-a još vraća kredit banci koju kontroliše biznismen Aco Đukanović, brat bivšeg premijera Mila.

“Sredstva za kupovinu navedenog stana Marović Miloš je obezbijedio iz Ugovora o nenamjenskom kreditu kod Prve banke Crne Gore... u iznosu od 170.876,04 eura. Budući da je predmetni stan kupljen u tzv. sivoj fazi, za opremanje istog Marović Miloš je obezbijedio dodatna sredstva iz Ugovora o nenemjenskom kreditu kod Prve banke Crne Gore... u iznosu od 121.200 eura”, piše u žalbi.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, žalbu na odluku Višeg suda podnijeće i Miloševa supruga Tamara i njen brat Ivan Popović, kojima je takođe blokirana imovina donošenjem privremene mjere o zabrani otuđenja, opterećenja i korišćenja.

Bonus video: