Crnogorci spremni, zbog štrajka danas bez takmičenja

0 komentar(a)
Igor Les, Foto: Facebook
Igor Les, Foto: Facebook
Ažurirano: 03.10.2017. 18:19h

Ekipa JK Delfin iz Tivta Igor Les, Ilija Marković i Irina Kusovac, pod vođstvom svog trenera Ilka Klakora, učestvuju na Evropskom prvenstvu za klasu Laser u Barseloni.

Takmičenje je organizovano u predivnom Barcelona International Sailing centru (BISC), jednom od najprestižnijih jedriličarskih centara u svijetu.

Planirano je da se do 8. oktobra jedri 12 regata za svaku klasu. Nakon dva dana registracije, premjera i treninga, jedriličari u klasi Laser, njih 331, podigli su jedra u namjeri da izađu na more i započnu prvi takmičarski dan u olimpijskoj klasi za muškarce Laser Standard, olimpijskoj klasi za žene Laser Radial i prelaznoj klasi za muškarce Laser Radial.

Iako je sve bilo spremno za početak Evropskog prvenstva za klasu Laser 2017, nažalost, ni sport nije imun na aktuelna politička dešavanja u Kataloniji, te je danase donešena odluka da se ne jedri u znak podrške opštem štrajku povodom događaja vezanih za izbore za nezavisnost.

U zvaničnom saopštenju Organizacionog komiteta i Regatnog odbora se navodi:

„Katalonija u ovom trenutku preživljava jedan izuzetan trenutak koji pogađa naše građane. Organizacioni komitet i Regatni odbor saosjećaju i podržavaju generalni štrajk u znak protesta protiv brutalnog nasilja policije prema miroljubivim građanima”.

Bonus video: