Budućnost u subotu na startu protiv italijanskog Markocija

61 pregleda 0 komentar(a)
Stonoteniseri Budućnosti, Foto: Stonoteniski savez Crne Gore
Stonoteniseri Budućnosti, Foto: Stonoteniski savez Crne Gore
Ažurirano: 29.09.2017. 14:08h

Stonoteniseri Budućnosti u subotu i nedjelju u italijanskom Kaljariju nastupiće u prvom kolu Evropskog kupa, gdje će za rivale, u grupi B, imati italijanski Markoci, španski Toledos, portugalski Porta da Pargo i belgijski Rojal.

Igraće se po sistemu svako sa svakim, a dvije prvoplasirane ekipe nastaviće dalje takmičenje.

Za Budućnost, aktuelnog crnogorskog šampiona, nastupiće Haris Taljanović, Filip Radulović, Mato Stojović i Boris Đukanović, a ekipu predvodi trener Mirjana Prelević.

Budućnost će prvi meč igrati protiv domaćeg Markocija iz Kaljarija, u subotu u 10 časova.

"Ovo takmičenje je za moje igrače prilika za sticanje iskustva. Oni su najmlađa ekipa u Evropskom kupu, sastavljena od četiri juniora. Njima je ovo prvo učešće na ovakvom takmičenju i cilj nam je samo da odigraju što kvalitetnije mečeve, da daju sve od sebe i pruže otpor iskusnijim protivnicima, kako bi im ti mečevi koristili za dalja takmičenja za reprezentaciju i za odbranu titule u domaćoj ligi. Favoriti grupe su predstavnici Belgije, iako su sve ekipe dosta jake", rekla je trener Mirjana Prelević.

U ženskoj konkurenciji pravo na učešće u Evropskom kupu izborile su takođe i stonoteniserke Budućnosti, koje su ove godine odbranile titulu šampiona, ali zbog nedostatka finansijskih sredstava klub je za učešće u Evropskom kupu prijavio samo mušku ekipu, u skladu sa odlukom stručnog tima.

"Klub nije imao finansijska sredstva da pošalje i žensku ekipu na ovo takmičenje, iako su izborile plasman, ali je odluka pala na muškarce jer su mlađi i potrebno im je što više međunarodnih susreta za sticanje igračke zrelosti", dodala je Prelevićeva.

Bonus video: