"PREDSTAVNIK SAUDIJACA"

Lažni savjetnik šeika uhapšen u Budvi: Obećavao velike investicije u Njemačkoj

Policija navodi da se on u Kajzerslauternu zajedno sa drugim osumnjičenima, lažno predstavljao kao predstavnik saudijskih investitora i obećavao velike investicije
109 pregleda 2 komentar(a)
Budva grad, Foto: Shutterstock
Budva grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.09.2017. 12:53h

Budvanska policija uhapsila je državljanina Sirije sa boravkom u Budvi koji je tražen na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Visbaden.

Sirijac M.H. (49) je uhapšen u srijedu, a policija navodi da je uhapšen u koordinaciji sa službenicima Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za međunarodnu policijsku saradnju INTERPOL – EUROPOL – SELEC

Protiv M.H. se vodi postupak u Njemačkoj zbog prevare. Policija navodi da se on u Kajzerslauternu zajedno sa drugim osumnjičenima, lažno predstavljao kao predstavnik saudijskih investitora i obećavao velike investicije.

"Oni su, kako se sumnja, nakon toga od više oštećenih lica, kao garanciju za navodne investicije, uzimali veće iznose novca na ime nepostojećih naknada ili kupovine hartija od vrijednosti. Sumnja se da se M.H, tokom sastanaka sa vođama ovih projekata, lažno predstavljao kao sekretar šeika iz kruga investitora i da se pretvarao da savjetuje, pa čak i da zastupa šeika", navodi se u policijskom saopštenju.

Policija navodi da je hapšenju prethodila "intenzivna komunikacija NCB Interpol Podgorica i NCB Interpol Visbaden."

"Tom prilikom su razmijenjeni podaci o ovom krivičnom djelu i mogućoj lokaciji ovog lica u Crnoj Gori, na osnovu čega je ovo lice i lišeno slobode. Slijedi komunikacija između nadležnih organa dvije države radi izručenja ovog lica Njemačkoj", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas