Suđenje Borozanu: Vještak utvrđuje ko govori istinu

Sudija je prihvatio predlog odbrane da se uradi vještačenje kako bi se utvrdilo kako su, prema izvještajima ljekara i video snimcima iz policije, tri službenika te institucije u isto vrijeme bili na dva različita mjesta
105 pregleda 0 komentar(a)
Braslav Borozan, Foto: Filip Roganović
Braslav Borozan, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.09.2017. 12:19h

Vještak informacione struke Maja Medenica utvrdiće da li su radile kamere u kancelarijama i hodniku stanice policije i da li je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) dostavilo tačne informacije o usklađenosti videonadzora sa realnim vremenom.

To je odlučio sudija Rade Ćetković na suđenju Braslavu Borozanu, optuženom da je napao tri policajca u stanici oktobra 2015. godine i lakše ih povrijedio.

Prijeti mu zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina, ukoliko se dokaže krivica.

Iz Kliničkog centra nisu sudu odgovorili - da li je vrijeme na izvještajima ljekara o datumu pregleda usklađeno sa realnim vremenom, već su u dopisu samo naveli da se vrijeme u izvještajima ljekara odnosi na momenat kada su se prijavili na šalteru.

Sudija je prihvatio predlog odbrane da se uradi vještačenje kako bi se utvrdilo kako su, prema izvještajima ljekara i video snimcima iz policije, tri službenika te institucije u isto vrijeme bili na dva različita mjesta.

Iz MUP-a tvrde da video nadzor u podgoričkom Centru bezbjednosti kasni 21 minut u odnosu na realno vrijeme.

Advokat Dalibor Tomović, branilac Borozana kazao je ranije da sumnja u vjerodostojnost podataka MUP-a, jer su kontradiktorni sa onim što tvrde iz Uprave policije.

Rekao je da su iz policije govorili da pojedine kamere nijesu radile u spornom periodu, dok iz MUP-a u dopisu navode da imaju listinge svih logova od 2010.

Suđenje se nastavlja 25. oktobra.

Krivična prijava Borozana izviđa se već dvije godine

Borozan tvrdi da ga je više policajaca brutalno pretuklo te večeri, zbog čega je podnio krivičnu prijavu prije dvije godine, prema kojoj još nije postupljeno.

Krivična prijava po kojoj je on tukao policajce te večeri je, s druge strane, procesuirana za manje od mjesec dana.

Tomović se žalio Tužilačkom savjetu na postupanje tužilaštva po prijavi Borozana, ali je iz te institucije ocijenjeno da je pritužba neosnovana.

Bonus video: