Zaplijenjeno pola kilograma kokaina: Radunovićev rokovnik pun "mušterija"

Juče u cik zore, uhapšen je i njegov prijatelj A. A. (18) iz Nikšića, koji je ukrao sa službenog policijskog parkinga “golf V”, kako bi uklonio tragove
270 pregleda 13 komentar(a)
kokain, droga, pištolj, Foto: Shutterstock
kokain, droga, pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.09.2017. 14:24h

Pripadnici budvanske Interventne jedinice uhapsili su Budvanina Lazara Radunovića (31), kod koga je pronađeno pola kilograma kokaina i pištolj za koji nije ima dozvolu.

Juče u cik zore, uhapšen je i njegov prijatelj A. A. (18) iz Nikšića, koji je ukrao sa službenog policijskog parkinga “golf V”, kako bi uklonio tragove.

Radunović se prekjuče “golfom” vozio iz pravca Bečića ka Budvi, kada je Interventa jedinica pokušala da ga zaustavi, ali se on dao u bjektsvo.

“Budvanski policajci su juče oko 16.10 časova pokušali da zaustave vozilo marke 'VW golf V', bez registarskih oznaka, kojim je upravljao L. R. (31) iz Budve, koji se tom prilikom nije zaustavio na znak 'stop'. U Ribarskoj ulici vozilo je pronađeno napušteno i zaključano a ubrzo zatim pronađen je i uhapšen L. R. Policija je pretresla vozilo i tom prilikom pronašla i oduzela pet pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, ukupne težine 496 grama. Jedno pvc pakovanje je pronađeno unutar vozila, dok su četiri pvc pakovanja bila u prtljažniku ispod rezervne gume. Takođe, u vozilu je pronađen i oduzet i pištolj marke 'CZ 99' sa okvirom u kojem se nalazilo sedam metaka kalibra 9mm, u ilegalnom posjedu, kao i veća suma novca za koju se sumnja da je stečena vršenjem krivičnog djela i elektronska vaga za precizno mjernje", saopšteno je iz Uprave policije.

Kriminalistički tehničar je izuzeo tragove i izvršio analizu kojom je utvrđeno da se radi o kokainu.

"Oduzeta droga, pištolj i drugi predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obavješten državni tužilac u VDT u Podgorici, koji je naložio da se L.R. uhapsi i da mu se uz krivičnu prijavu privede na dalju nadležnost zbog postojanja osnovane sumnje da je počino krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, kaže se u saopštenju.

I dok je Radunović bio u betonjerci u zgradi budvanska policije, njegov prijatelj A. A. je oko četiri sata izjutra došao do službenog parkinga i ukrao Radunovićev “golf”, kako bi uklonio tragovi. Tada je krenula potjera za mladićem, grad je bio blokiran, i odmah je uhapšen.

Pretresom je kod Radunovića, od ranije poznatog policiji, pronađen rokovnik u kome se navode brojna imena kojima je navodno on prodavao drogu, ili su mu ostala dužna. Policijski inspektori su započeli provjeru i očekuje se da će još mnogo osoba biti privedeno na informativni razgovor.

Protiv Radunovića i A. A. su podnijete krivične prijave, a tužilac im je odredio zadržavanje do 72 sata.

Bonus video: