Bore i šta na njih utiče?

Horizontalne linije na čelu obično se počinju oblikovati u kasnim tridesetim i ranim četrdesetim godinama života. Osim toga, produbljuju se bore između obraza i usta, a podočnjaci postaju izraženiji
59 pregleda 0 komentar(a)
njega lica, lice, Foto: Shutterstock
njega lica, lice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.05.2018. 16:00h

Vaša koža u 20-im godinama

Šta je normalno? Koža lica treba biti gotovo bez bora. Ako se na licu počnu pojavljivati izražene bore prije tridesete godine života, to je definitivno znak pretjeranog izlaganja suncu.

Sačuvajte zdravlje kože! Pijte dosta vode i dovoljno spavajte. Takođe, počnite koristiti SPF 30 svakog dana (hidratantna dnevna krema sa zaštitnim faktorom). Ako ste pušač, prestanite pušiti kako biste spriječili posljedice preranog starenja kože.

Vaša koža u 30-im godinama

Šta je normalno? Nakon tridesete godine života pojava sitnih bora oko očiju, kao i na čelu, sasvim je normalna. Takođe, normalno je da se pojavi i nekoliko uzdužnih bora između obrva.

Sačuvajte zdravlje kože! Zaštita lica kremom sa SPF 30 tijekom cijele godine je i dalje obavezna, baš kao i upotreba hidratantne kreme ujutro i veče.

Vaša koža u 40-im godinama

Šta je normalno? Horizontalne linije na čelu obično se počinju oblikovati u kasnim tridesetim i ranim četrdesetim godinama života. Osim toga, produbljuju se bore između obraza i usta, a podočnjaci postaju izraženiji.

Sačuvajte zdravlje kože! Kreme s efektom eksfolijacije i mikrodermoabrazije mogu poboljšati stanje i izgled kože (ublažavaju oštećenja uslijed starenja i djelovanje vanjskih faktora). Naravno, uporaba zaštitnih preparata sa SPF-om 30 do 50 je neophodna svakog dana, prenosi Ljepota i zdravlje.