Fetel kreće sa prvog mjesta u Singapuru

Njemački vozač koji je na stazi "Marina bej" već pobjeđivao rekordna četiri puta, ponovo je sjajnom vožnjom pokazao da slijedi velika borba za titulu do kraja sezone
0 komentar(a)
Sebastijan Fetel, Foto: Reuters
Sebastijan Fetel, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.09.2017. 15:16h

Treći put u sezoni, ukupno 49. u karijeri, Sebastijan Fetel će startovati sa pol-pozicije - vozač Ferarija je ostvario najbolje vrijeme u kvalifikacijama za sjutrašnju Veliku nagradu Singapura (start trke je u 14 sati), ispred dvojca iz Red Bula, klupskog kolege Kimija Raikonena, dok su Mercedesovi vozači bili tek peti i šesti.

Fetel nije bio najbrži ni na jednom treningu, niti u prva dva dijela kvalifikacija, ali je Ferarijev vozač bio u svom najboljem izdanju u Q3 i dvaput postavio najbrža vremena. U drugom pokušaju odvozio je 1:39.491, što je više od tri sekunde brže od prošlogodišnje pol-pozicije.

"Bolid je bio sjajan. Kada osjetiš kada je Ferari na svom nivou, onda možeš da radiš šta hoćeš. Volim ovu stazu, veoma sam srećan zbog kvalifikacija, ali sada moram da ostanem miran. Znali smo da možemo da budemo u vrhu, bilo je teško ali smo uspjeli. Ne znam kako će biti u nedjelju, biće teško, ali sam srećan zbog pol-pozicije, koju Ferari zaslužuje", rekao je Fetel, koji je već četiri puta pobjeđivao u Singapuru.

Drugo vrijeme, sa 0.323 sekunde zaostatka, imao je Maks Ferstapen, koji je bio najbrži u prva dva dijela kvalifikacija. Treći najbrži bio je Daniel Rikardo sa 0.026 sekundi sporijim vremenom od timskog kolege.

Raikonen je bio 0.578 sekundi sporiji od Fetela iako je u Q2 bio brži od njega.

Luis Hamilton, vodeći u generalnom plasmanu, nije mogao bolje od petog mjesta na vrlo teškoj stazi za Mercedes na kojoj je kasnio 0.635 sekundi za najbržim, dok je Valeri Botas je kasnio već ogromnih 1.319 sekundi.

"Nikad ne očekujem da budem peti, to je za mene frustrirajuće. Pretpostavljao sam da će Red Bul biti brz, ali sam vjerovao da imam neke male šanse protiv Ferarija. Međutim, oba rivala su bila sjajna, na višem nivou u odnosu na nas", rekao je Hamilton.

Staza trke za VN Singapura duga je 5,6 kilometra, a vozi se 61 krug. Prošle godine najbrži je bio Njemac Niko Rozberg, koji je na kraju prošle sezone završio karijeru.

Bonus video: