OD 18. DO 26. SEPTEMBRA U BUGARSKOJ

Crna Gora sa trojicom boksera na juniorskom EP

84 pregleda 0 komentar(a)
Boško Drašković, Foto: Aleksandar Radović
Boško Drašković, Foto: Aleksandar Radović
Ažurirano: 13.09.2017. 18:59h

Crnogorski boks na juniorskom prvenstvu Evrope u bugarskom ljetovalištu Albena predstavljaće trojica boraca, saopšteno je iz Bokserskog saveza.

Šampionat je na programu od 18. do 26. septembra, a od crnogorskih juniora takmičiće se Nenad Marković (do 52), Petar Liješević (do 66) i Miloš Krasnići (do 70).

Selektor crnogorske reprezentacije Boško Drašković kazao je da zbog zdrastvenih problema za Bugarsku neće putovati Edin Alković.

"On je sve tri faze priprema odradio kako treba, trudio se, dao svoj maksimum. Bio je i finalista međunarodnog bokserskog turnira u Bugarskoj, pokazao svoje kvalitete i jako mi je žao što neće učestvovati na prvenstvu", kazao je Drašković.

On je naglasio da su u proteklom periodu odrađene tri faze priprema.

"Opšte fizičke pripreme odradili smo u Nikšiću, gdje smo trenirali i po tri puta dnevno. Radilo se izuzetno kvalitetno, nakon čega su momci nastavili sa radom u svojim klubovima sedam dana. Potom je uslijedila specijalna faza u Beranama, gdje smo radili boks, sparinge i polako ulazili u boksersku formu. Uslijedio je turnir u Sofiji, gdje su imali po dva-tri meča", kazao je Drašković.

On je naglasio da su svi crnogorski bokseri nastupili u finalu, u kojima su poraženi.

"Pokazali su zavidan nivo forme, čime su potvrdili da se na prethodne dvije faze radilo kako treba. Po povratku iz Sofije nastavili smo sa radom u Podgorici, gdje smo brusili formu. Upravni odbor BSCG nam je obezbijedio izuzetne uslove za rad, ispoštovano je sve što smo planom i programom bili zamislili, tako da su momci spremni da daju svoj maksimum i nadam se ostvare zapažen rezultat", rekao je Drašković.

Najiskusniji crnogorski borac u Albeni, Nenad Marković, kazao je da spremno dočekuje start šampionata.

"Prošli smo tri faze priprema, dobro smo se spremili, ušli smo u takmičarsku formu i daćemo svoj maksimum u Bugarskoj", rekao je Marković.

On je član Podgorice, a u dosadašnjoj karijeri imao je 42 meča.

Bokser Budve Petar Liješević kazao je da spremno i motivisano putuje za Bugarsku i da vjeruje u uspjeh.

"Spremno i motivisano dočekujemo prvenstvo, na kojem se nadam da ćemo ostvariti uspjeh", rekao je Petar Liješević.

On je osvajač Trofeja Podgorice, a do sada je imao 26 borbi, od kojih je većinu riješio u svoju korist.

Njegov klupski drug Miloš Krasnići smaatra da u Albeni neće razočarati.

"Pripreme su bile odlično organizovane, dobro smo se spremili i vjerujem da ćemo se pokazati u dobrom svijetlu u Albeni", rekao je Krasnići.

U karijeri imao je samo devet borbi.

Preporučujemo za Vas