Nedovića izrešetali sa deset metaka

Na automobilu BMW, austrijskih registracija, korišćenom u pokušaju atentata na Šakovića, obrušen je broj šasije
594 pregleda 13 komentar(a)
Ivan Nedović, ubistvo Podgorica, Milić Šaković, Foto: Savo Prelević
Ivan Nedović, ubistvo Podgorica, Milić Šaković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.09.2017. 06:29h

Podgoričanin Ivan Nedović (33) pogođen je sa 10 metaka, a u tijelu njegovog prijatelja Milića Minje Šakovića (30) završilo je pet metaka ispaljenih prekjuče oko 13 časova iz automatske puške.

Navodni član škaljarskog klana Šaković preživio je atentat, ali su hici bili kobni za Nedovića koji, prema policijskoj evidenciji, nema kriminalni dosije.

Istražitelji su utvrdili da je na automobilu korišćenom u pokušaju atentata na Šakovića, tokom kog je stradao njegov prijatelj Nedović, obrušen broj šasije. To su utvrdili podgorički inspektori i forenzičari, nakon što je u Donjim Mrkama pronađen zapaljen sivi "bmw", kojim su se napadači prije dva dana dovezli do kompleksa "Auto Zeta".

Na zapaljenom automobilu pronađene su austrijske registarske oznake, kazao je sagovornik "Vijesti" iz policije. Objasnio je da inspektori vjeruju da je automobil ukraden u inostranstvu.

U prvim satima istrage ubistva Nedovića i ranjavanja Šakovića, inspektori su saslušali više osoba koji su, prema policijskoj evidenciji, bezbjednosno interesantni.

"Izuzeto je dosta tragova koji će se vještačiti. Imamo i neka saznanja koja se provjeravaju i čija potvrda bi nam bila od značaja", kazao je izvor iz istrage. Podgorički inspektori juče su pregledali snimke sa nadzornih kamera u širem djelu grada, kako bi precizno utvrdili odakle su se dovezli ubica i njegov pomagač. Među saslušanima su i bliski prijatelji Šakovića, od kojih je policija tražila informacije o kontaktima tog Podgoričanina.

Nedović je stradao u kafeu Auto Zete u Podgorici. Sivi BMW inostranih registarkih oznaka oko 12:30 sati zaustavio se ispred tog objekta, a sa suvozačevog mjesta izašao je maskirani muškarac, dotrčao do bašte lokala ograđene staklom i iz automata ispalio rafal koji je pokosio Nedovića i Šakovića.

Dobro obaviješteni izvor “Vijesti” tvrdi i da je navodni član škaljarskog kriminalnog klana preživio zahvaljujući bratu Marku, koji se bacio preko njega i oborio ga na pod.

Isti sagovornik saopštio je da je Šaković došao da mu operu automobil i da je okončanje tog posla čekao u kafiću koji posluje u okviru Auto Zete.

“Znao je da je plaćeno njegovo ubistvo i uprkos tome, prilično slobodno se šetao... Nevjerovatno da se vozio blindiranim automobilom, a da je sjedio u bašti ograđenoj staklom”, kazao je izvor “Vijesti”.

Osim polomljenog stakla, na mjestu pucnjave bio je veliki broj čaura. Nekoliko građana novinaru je saopštilo da su se čula tri rafala...

Direktor Urgentnog centra Nermid Abdić kazao je "Vijestima" da je Nedović u tu ustanovu doveden bez znakova života i da su ljekari mogli samo da konstatuju smrt.

“M.Š. je primljen sa prostrijelnim ranama u predjelu grudnog koša i gornjeg ekstremiteta. Operisan je i zbrinut na odjeljenju, stabilnih vitalnih parametara”, rekao je Abdić.

“Vijestima” je iz policije nezvanično rečeno da policija vjeruje da je pokušaj ubistva Šakovića nastavak kokainskog rata koji bjesni već treću godinu.

Dva kotorska kriminalna klana - kavački i škaljarski ratuju od kraja 2014. godine, kada je u Španiji nestao tovar sa 200 kilograma droge.

U februaru 2015. godine počela je serija likvidacija u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini...

Iz policije je prije par dana i zvanično saopšteno da glave padaju u obračunima “dva velika klana”...

Prva žrtva kokainskog rata bio je Cetinjanin Goran Radoman, ubijen u februaru 2015. godine.

Istražitelji vjeruju da je dio do tada jedinstvenog klana optužio Cetinjanina za nestanak droge u Valensiji, zbog čega su i počeli sukobi.

U ratu klanova ubijeno je petnaestak osoba, a bilo je i slučajnih žrtava.

Milić Šaković i njegov brat Marko odležali su zatvorske kazne zbog ubistva Miroja Baošića, 2005. godine.

Taj Podgoričanin ubijen je iz automatske puške, kao i Nedović prije dva dana. Tada je saopšteno da je Minja sa bratom, sakriven iza žbunja, čekao da Baošić parkira vozilo ispred svoje porodične kuće i da je onda zapucao...

Tome su prethodili brojni vatreni obračuni između Marka i Baošića... Milić Šaković je i 2012. godine osuđen na pola godine zatvora zbog nasilničkog ponašanja nad porodicom Škrijelj...

Šaković je, piše u presudi, sa dva nepoznata muškarca napao oca i sina Ismeta i Elvisa Škrijelja i povrijedio ih... Navodi se da je Elvisa udario pištoljem u potiljak, da je otac pokušao da pomogne sinu, kada ga je jedan od nepoznatih muškaraca udario, nakon čega je i ovaj pao... “A oni nastavili da ih udaraju, nakon čega su pobjegli”.

Milić Šaković se posljednjih par godina vodi kao visokorangirani član takozvanog škaljarskog kriminalnog klana.

Bonus video: