NEVJEROVATNA SITUACIJA U BARU

Izgubljeni Poljak zapalio vatru da bi pokazao gdje je, požar zahvatio čitavo brdo!

"Situacija je izuzetno ozbiljna, jer u ovom trenutku zavisno od vjetra, može doći ne samo do ugrožavanja gornjih kota Šušanja, već sa jedne strane brda i Sutomora, a sa druge strane Zubaca"
884 pregleda 34 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2019. 23:17h

Veliki požar izbio je oko 19 časova na brdu Šušanj iznad istoimenog barskog naselja.

Požar, koji je zahvatio veliku površinu,  je formirao plameni trougao na brdu i jasno je vidljiv iz praktično svih djelova Bara.

Vatra se od vrha brda spustila ka starima naseljima Karadanovići i Talići.

Načelnik Barske službe zaštite Velizar Čađenović rekao je "Vijestima" da je plamen buknuo pod nevjerovatnim okolnostima.

"Obavješten sam da je jedan planinar iz Poljske koji se izgubio u brdu, u namjeri da signalizira na kom se mjestu nalazi, zapalio vatru koja se zbog vjetra i suve vegetacije odmah proširila na veliki dio brda. Situacija je izuzetno ozbiljna, jer u ovom trenutku zavisno od vjetra, može doći  ne samo do ugrožavanja gornjih kota Šušanja, već sa jedne strane brda i Sutomora, a sa druge strane Zubaca", rekao je Čađenović. 

On je dodao da će tražiti hitno uključivanje hrvatskih kanadera u gašenje požara od ranih jutarnjih časova kao i raspoloživih aviona crnogorskog MUP-a.

"Odmah smo počeli da pravimo planove akcije za sjutra, od rane zore. U ovom trenutku je vatra još daleko od puta, međutim, zbog mogućeg razvoja situacije moramo biti maksimalno na oprezu", kazao je Čađenović.

"Vijesti" u barskoj policiji saznaju da izgubljeni Poljak još uvijek nije pronađen.

Galerija