Podgorički sajam knjiga predstavljen u Pekingu

Sajam u Pekingu posjeti oko 300.000 posjetilaca, a sajamske događaje prati preko 1.300 akreditovanih novinara. Ove godine, na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu predstaviće se izdavači iz 86 zemalja svijeta
73 pregleda 1 komentar(a)
Sajam knjiga u Pekingu (novina)
Sajam knjiga u Pekingu (novina)
Ažurirano: 25.08.2017. 10:49h

Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, biće predstavljen i ove godine u okviru Međunarodnog sajma knjiga u Pekingu (Bejing International Book Fair) koji se održava u periodu od 23. do 27. avgusta.

Ovogodišnje predstavljanje podgoričkog Sajma knjiga u Pekingu biće još jedna prilika da se crnogorsko izdavaštvo i izdavači predstave na jednom od renomiranih međunarodnih sajmova knjiga. Sajam u Pekingu predstavlja treću po veličini manifestaciju ove vrste u svijetu, odmah poslije Sajma knjiga u Frankfurtu i sajma Book Expo koji se održava u Sjedinjenim Državama.

Ovaj renomirani Sajam održava se ove godine na prostoru od 78.000 kvadratnih metara na kome će se predstaviti preko 2.400 izlagača (među kojima i crnogorski Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja).

Sajam u Pekingu posjeti oko 300.000 posjetilaca, a sajamske događaje prati preko 1.300 akreditovanih novinara. Ove godine, na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu predstaviće se izdavači iz 86 zemalja svijeta.

Prisustvo Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja i ove godine na pekinškom Sajmu utemeljeno je i na protokolu o saradnji koji je potpisan avgusta prošle godine u Pekingu.

Bonus video: