Baković osudio nasilničko ponašanje ispred "Dajmonda": Očekuje se reakcija državnih organa

"Zaštitnik takođe podsjeća da bi svako ignorisanje djela i njegove težine moglo ozbiljno uticati na shvatanje njegovog značaja i posljedica i poslati pogrešnu poruku domaćoj i međunarodnoj javnosti", saopštio je Baković.
56 pregleda 3 komentar(a)
šućko baković, Foto: Boris Pejović
šućko baković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.08.2017. 09:48h

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Šućko Baković osudio je nasilničko ponašanje u Nikšiću, kada je Libijac, polaznik škole Airways Aviation Akademije pretučen ispred noćnog kluba "Dajmond".

Libijac, polaznik škole Airways Aviation Akademije, pretučen je prije nekoliko noći ispred noćnog kluba "Dajmond" u Nikšiću. Kako tvrde iz Airways Aviation Akademije njega i još dvojicu Libijaca napali su Nikšićani na vjerskoj osnovi.

"Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore najoštrije osuđuje i izražava duboku zabrinutost zbog nasilničkog ponašanja počinjenog na štetu stipendista libijske Vlade, koji se u Crnoj Gori školuju za pilote u ogranku Airways Aviation Academy. Sami čin nasilja i izražena brutalnost izazivaju posebnu zabrinutost, kako po svom intenzitetu, tako i po motivu, ukoliko se ozbiljne optužbe izrečene na račun izgrednika pokažu tačnim. Osim toga, Institucija izražava posebnu bojazan zasnovanu na rasnom motivu i težini posljedice delikta, naročito ako se imaju u vidu navodi medija da je žrtva nasilja pretrpjela ozbiljne povrede, što upućuje na teži oblik prestupa kvalifikovanog od strane nadležnih organa gonjenja i to ne samo kao otežavajuća okolnost koja je pratila delikt. Zaštitnik takođe podsjeća da bi svako ignorisanje djela i njegove težine moglo ozbiljno uticati na shvatanje njegovog značaja i posljedica i poslati pogrešnu poruku domaćoj i međunarodnoj javnosti. Zbog toga se očekuje energična i odgvarajuća aktivnost državnih organa", saopštio je Baković.

Bonus video: