Budva: Po potjernici Interpola uhapšen Beograđanin

"NCB Interpol Beč je raspisao međunarodnu potjernicu za G.D. po zahtjevu pravosudnih organa Austrije, a radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se u toj državi protiv njega vodi zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa iz KZ Austrije"
2 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.08.2017. 10:08h

Budvanska policija uhapsila je Beograđanina G.D. (50) po potjernici NCB Interpol Beč. On je u Austriji osumnjičen za krađu.

Beograđaninu je određen ekstradicioni pritvor.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva su, postupajući po operativnoj informaciji dostavljenoj od strane Odsjeka za međunarodnu policijsku saradnju – NCB Interpol Podgorica i preduzetih operativnih mjera i radnji u cilju lociranja lica na terenu, lišili slobode G.D. (50) iz Beograda – Republika Srbija kojeg je potraživao NCB Interpol Beč. NCB Interpol Beč je raspisao međunarodnu potjernicu za G.D. po zahtjevu pravosudnih organa Austrije, a radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se u toj državi protiv njega vodi zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa iz KZ Austrije. Lice je privedeno sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici nakon čega mu je sudija odredio ekstradicioni pitvor. Slijede kontakti naših i nadležnih organa Austrije radi ekstradicije ovog lica toj državi", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: