Herceg Novi: Maloljetnici točen alkohol, napisane novčane kazne i prekršajne prijave

Službenici CB Herceg Novi i službenici Uprave za inspekcijski nadzor su u ugostiteljskom objektu "Peoples" zatekli maloljetnicu staru 16 godina iz Beograda u konzumiranju alkohola
184 pregleda 6 komentar(a)
alkohol, tinejdžeri, Foto: Shutterstock
alkohol, tinejdžeri, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.08.2017. 09:25h

Turistička inspekcija kaznila je kafe bar "Peoples" u Herceg Novom zbog točenja alkohola maloljetnoj osobi i zaapečatila rashladne vitrine plažnog bara.

Uprava za inspekcijski nadzor i policija u Herceg Novom u okviru akcije "Mladost", izveli su koordiniranu aktivnost usmjerenu na otkrivanje i suzbijanje zabrane služenja alkoholnih pića maloljetnim licima.

Kako je saopšteno iz Uprve policije, kontrolisani su ugostiteljski objekti u Herceg Novom i u "Peoplesu" je zatečena maloljetnica u konzumiranju alkohola.

"Odgovornim licima, pravnom i fizičkom, izrečene su novčane kazne a ova lica će odgovarati i prekšajno", saopšteno je iz policije.

Službenici CB Herceg Novi i službenici Uprave za inspekcijski nadzor su u ugostiteljskom objektu "Peoples" zatekli maloljetnicu staru 16 godina iz Beograda u konzumiranju alkohola, a budući da je zabranjeno služiti alkohol maloljetnim licima, od nje je u svrhu kažnjavanja odgovornih lica uzeta izjava shodno zakonskim procedurama.

"Turistička inspekcija je potom, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, zapečatila rashladne vitrine u plažnom baru. Odgovorno lice – izvršni direktor kao i pravno lice kažnjeni su prekršajnim nalozima – novčanim kaznama u iznosu od 1.150 eura. Takođe, službenici CB Herceg Novi će Sudu za prekršaje podnijeti prekršajnu prijavu protiv pravnog lica, odgovornog lica u pravnom licu i odgovornog fizičkog lica u kafe baru „Peoples“ zbog počinjenog prekršaja iz čl. 25 Zakona o javnom redu i miru", saopšteno je iz policije.

Bonus video: