Novo čitanje Krležinog djela

Priča o Glembajevima, u verziji Zlatka Svibena, govori o ljudima koji su u šizofrenoj stvarnosti postali pomjereni od stvarnosti, ludacima, zatvorenicima sopstvene svijesti i savjesti, ubicama i varalicama
0 komentar(a)
Gospoda Glembajevi, Foto: Dubrovacki-festival.hr
Gospoda Glembajevi, Foto: Dubrovacki-festival.hr
Ažurirano: 10.08.2017. 07:23h

U okviru svog Dramskog programa, Grad teatar danas u 14.30 vodi svoju publiku u Dubrovnik, da premijerno vidi “Gospodu Glembajeve” Miroslava Krleže, u režiji Zlatka Svibena, produkciju ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnjih igara koja će biti igrana na sceni Umjetničke galerije Dubrovnik u 21.30.

Kako pišu hrvatski mediji,sudeći po kritikama i aplauzima publike, Sviben je s velikim uspjehom donio na scenu Krležino kapitalno dramsko djelo, a njegova režija je i prva pozorišna inscenacija “Glembajevih” na Dubrovačkim ljetnjim igrama.

Kritika je pohvalila sjajan glumački ansambl predvođen beogradskim glumcem Predargom Ejdusom u ulozi Ignjata Glembaja, Anju Šovagović Despot kao barunicu Castelli, Mija Jurišića u ulozi Leonea. Bojana Gregorić Vejzović je Angelika, Fabricij je Damir Lončar, Puba Mladen Vujčić, Vladimir Posavec Tušek igra dr. Altmanna, a Amar Bukvić Silberbrandta.

Priča o Glembajevima, u verziji Zlatka Svibena, govori o ljudima koji su u šizofrenoj stvarnosti postali pomjereni od stvarnosti, ludacima, zatvorenicima sopstvene svijesti i savjesti, ubicama i varalicama.

Bonus video: