ISTRAGA SUROVOG UBISTVA DAJE REZULTATE

Policija na tragu ubici Igora Mitrovića

Policija je deset dana nakon Mitrovićevog ubistva objavila fotografiju muškarca na biciklu za koga vjeruju da je ubica
133 pregleda 8 komentar(a)
Ubistvo Igora Mitrovića, Foto: Uprava policije
Ubistvo Igora Mitrovića, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 07.08.2017. 06:13h

Policija je blizu da rasvijetli ubistvo Baranina Igora Mitrovića 18. jula u barskom naselju Šušanj, rečeno je nezvanično „Vijestima“ u Upravi policije.

Mitrović je ubijen pred suprugom i dvoje njihove male djece kada je zaustavio automobil da bi se uključio na magistralni put Bar - Sutomore.

Ubica mu je iz neposredne blizine, dok je sjedio u autu, ispalio dva metka u glavu i jedan u vrat.

„Vijestima“ je rečeno u Upravi policije da njihove barske kolege bez sata predaha rade na rasvjetljavanju tog teškog ubistva.

„Preduzimamo sve mjere i radnje i prvi put, kada je profesionalno i organizovano ubistvo u pitanju, imamo mnogo materijala i pravac za rad. Može se očekivati identifikacija ubice i njegovo hapšenje“, rekao je „Vijestima“ sagovornik iz vrha Uprave policije.

Isti sagovornik tvrdi da je ubica napravio veoma malo grešaka, ali da je i to malo policiji bilo dovoljno da krenu u njegovom pravcu.

Policija je deset dana nakon Mitrovićevog ubistva objavila fotografiju muškarca na biciklu za koga vjeruju da je ubica.

Navodnog ubicu snimile su kamere postavljene nedaleko od mjesta na kom je Mitrović ubijen.

Iz Uprave policije tada su pozvali građane da im pomognu i prijave ukoliko ga prepoznaju ili znaju nešto o njemu.

Ubijeni Mitrović je u policijskim spisima registrovan prije više od deceniju i po, kao učesnik nekoliko fizičkih obračuna. Jedno vrijeme je bio pomorac.

Policija i tužilaštvo ispituju moguće motive ubistva, ali sagovornik „Vijesti“ juče nije želio da kaže da li je mogući motiv umiješanost Mitrovića u trgovinu drogom.

Supruga ubijenog, Ivana, saopštila je nedugo nakon ubistva da je neistina da se njen suprug bavio trgovinom droge i da je po svemu bio uzoran suprug i otac.

Ona je tada kazala da on nije plovio skoro devet godina i da je sve vrijeme živio i radio u Baru. Mitrovićeva udovica je kazala i da njihovi brojni prijatelji i građani Bara znaju da njen pokojni suprug nikada nije pripadao kriminalnim klanovima, niti se bavio nezakonitim aktivnostima.