Uhapšeni Kolašinci: Jedan pucao, drugi napao policajca?

Protiv uhapšenih je podnijeta je prijava državnom tužiocu u Bijelom Polju
233 pregleda 7 komentar(a)
pištolj, Foto: Shutterstock
pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.08.2017. 16:00h

Podgorički policajci iz Odjeljenja bezbjednosti Kolašin uhapsili su u petak Marinka Rajkovića (44) i Jovana Bulatovića (20) iz Kolašina.

Kako su kazali iz policije, Rajković je uhapšen nakon što je ispalio hitac iz pištolja tokom opiranja policijskoj kontroli, dok se Bulatović tereti za napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

"Službenici CB Podgorica, OB Kolašin su, 04.08.2017. godine, oko 22,30 časova, preduzimajući mjere i radnje na osnovu dobijenih saznanja da je jedno lice u posjedu vatrenog oružja, te da se nalazi neposredno ispred kafe bara Balkan, u Ulici generala Anđelića, odmah uputili policijsku patrolu na lice mjesta. Dolaskom na lice mjesta policijski službenici zatiču bezbjednosno interesantno lice M.R. (44) iz Kolašina, u društvu sa D.Ž. i V.K, oba iz Kolašina. Prilikom preduzimanja Zakonom predviđenih mjera i radnji prema M.R. od strane službenika policije, ovo lice poteže vatreno oružje i tom prilikom dolazi do rvanja policijskog službenika i M.R. Ovo lice zatim ispaljuje jedan hitac, nakon čega je on upotrebom fizičke sile savladan i lišen slobode. Od M.R. je oduzet revolver marke Smit & Wesson kalibra 38 specijal, u ilegalnom posjedu. Od strane policijskih službenika lišen je slobode J.B. (20) iz Kolašina zbog sumnje da je počinio krivično djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti," rekli su iz policije.

Protiv njih dvojice podnijeta je prijava državnom tužiocu u Bijelom Polju.

Bonus video: