Broner izaziva Garsiju

Bokser koji je savladao Dejana Zlatičanina se kasno večeras bori sa Ejdrijenom Bronerom
71 pregleda 1 komentar(a)
Ejdrijen Broner, Majki Garsija, Foto: Twitter.com
Ejdrijen Broner, Majki Garsija, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 29.07.2017. 11:06h

Crnogorski ljubitelji sporta su dobro zapamtili Majkija Garsiju, koji je 28. januara u Las Vegasu nokautirao Dejana Zlatičanina u 3. rundi i postao šampion svijeta u lakoj kategoriji.

Amerikanac meksičkog porijekla će u noći između subote i nedjelje biti na novom velikom iskušenju, na možda i najvećoj bokserskoj pozornici na svijetu, njujorškom "Medison skver gardenu", gdje će se boriti sa Ejdrijenom Bronerom za dijamantski pojas WBC u poluvelteru.

Biće to Garsijin izlet u težu kategoriju zbog unosne ponude, a nakon borbe će se vratiti u laku...

"Ovo je najbolja moguća borba koju sam mogao da dobijem. Plan mi je bio da ujedinim pojase u lakoj kategoriji ili da branim titulu protiv nekog zvučnog imena. Niko mi se nije ponudio, a onda je došla mogućnost da boksujem sa Bronerom, koji je veliko ime boksa i uradio je mnogo. Uzgred, i ponuda je bila finansijski toliko dobra da nisam mogao da je odbijem", rekao je Garsija, čiji je skor u profi ringu 36:0.

Broner, koji je bio svjetski prvak u četiri težinske kategorije, u karijeri ima 33 pobjede i dva poraza. Nadimak mu je Problem, a ne smeta mu što je autsajder po stučnjacima i bukmejkerima (kvota na njega je tri, a na Garsiju 1,40).

"Navikao sam da budem autsajder i da rušim očekivanja. Iskreno, mislim da ću biti sljedeća megazvijezda boksa. Samo jedna osoba može da ispuni rupu koja ostaje iza Flojda Mejvedera i mislim da sam to ja", "skroman” je Broner, koji je juče proslavio 28. rođendan.

Meč bi trebalo da počne u 22 časa po lokalnom vremenu, tj. četiri sata nakon ponoći po srednjeevropskom.

Bonus video: