More ublažava artritis i astmu

Morska so ima svojstva antiseptika, zbog čega je blagotvorna kod kožnih alergijskih reakcija
117 pregleda 0 komentar(a)
sunčanje, plaža, Foto: Shutterstock
sunčanje, plaža, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.07.2017. 10:14h

Morska voda prija zdravima, ali takođe pomaže u liječenju mnogih zdravstvenih tegoba. Osim što oslobađa od stresa, takođe oporavlja pluća, ublažava artritis, smanjuje upale i liječi kožne bolesti.

Morska so je bogata mineralima kao što su magnezijum, kalcijum, kalijum i jod, zbog čega udisanje morskog vazduha oporavlja disajne puteve i bronhije. Zbog toga mnogi tvrde da se na moru "lakše diše".

- Vazduh u blizini mora je zasićen negativnim jonima, što olakšava disanje i povoljno djeluje na osobe koje boluju od astme - rekao je doktor Džordž Parker sa klinike Heal Tretment u Londonu.

Zbog svog bogatog sastava, morska voda djeluje blagotvorno i pomaže kod dermatitisa, ekcema i psorijaze. Kalijum iz morske vode može da podstakne liječenje mnogih kožnih bolesti.

- Morska so ima svojstva antiseptika, zbog čega je blagotvorna kod kožnih alergijskih reakcija - naveo je doktor Parker, prenose Novosti.

Kombinacijom sporta i kupanja na moru možete se osloboditi bola u leđima, smanjiti upale i ublažiti artritis. Morsko okuženje idealno je za sportske aktivnosti poput plivanja, ronjenja, aerobika u vodi i odbojke na plaži. Uz opuštanje tijela, ovim se podstiče i oslobađanje viška tečnosti iz organizma. Kupanje u morskoj vodi podstaći će funkciju organa koji filtriraju i izlučuju štetne stvari iz organizma, kao što su jetra, bubrezi i koža.

NEGATIVNI JONI

Morski vazduh sadrži negativne jone i ozon, koji podstiču duboko disanje i pune nas energijom.

- Negativni joni osnažuju imunitet, poboljšavaju koncentraciju, smanjuju nesanicu, depresiju, glavobolju i umor, povoljno djeluju na ljude sa astmom i alergijama - navodi doktor Parker. - Osim na moru, vazduh zasićen negativnim jonima možemo pronaći u šumama, planinama, blizu vodopada i rijeka.

Bonus video: