Baranin tvrdi da je pretučen jer je bez žena krenuo na Adu Bojanu

Na ulaznoj rampi mu navodno rekli da u automobilu mora biti makar jedna ženska osoba
219 pregleda 37 komentar(a)
Baranin Ada Bojana, Foto: Privatna arhiva
Baranin Ada Bojana, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.07.2017. 05:54h

Baranin M.O. tvrdi da je pretučen nakon što je tražio objašnjenje zbog čega mu radnici HTP Ulcinjska rivijera ne dozvoljavaju da sa tri prijatelja uđe na plažu na Adi Bojani.

On je "Vijestima" ispričao da je nedavno sa tri muškarca pokušao da uđe na plažu na koju dolazi 11 godina, ali im je osoblje na rampi zabranilo ulaz, uz obrazloženje da im "treba jedna žena u autu".

Slučaj je prijaviljen i barskoj policiji, a Baranin je o svemu izvijestio i zaštitnika ljudskih prava i sloboda Šućka Bakovića.

"Vijestima" je kazao da nije dobio odgovor ni od jedne institucije i kancelarije kojoj se obratio.

On je rekao da je incident nastao kada je tražio da o postupcima radnika na rampi razgovara sa direktorom hotela.

"Obratio sam se službeniku na recepciji i dobio odgovor da direktor hotela nije tu, a da šef recepcije treba ubrzo da dođe. Nedugo potom je došao momak sa rampe i počeo da me vrijeđa. Recepcioner i drugi zaposleni su ga sprečavali da me i fizički ne napadne, ali on me uhvatio sa leđa i počeo da me čupa i prijeti kako će mi "odvaliti glavu". Odbio sam da izađem iz hotela dok ne vidim nekog od nadležnih. Tada su u hotel ušla trojica u majicama na kojima je pisalo da su spasioci. Jedan od njih i radnik sa rampe su me čupali kako bi me izbacili iz hotela. Pojavio se i treći momak, pa su me sva trojica uhvatili, gurali, vukli i jedan od njih me udario po donjoj desnoj strani u rebro”, rekao je M.O. "Vijestima".

Baranin je dodao da mu za 11 godina, koliko posjećuje Adu Bojanu, niko nije branio da uđe u hotelski kompleks.

"Nakon zabrane sam želio da sa direktorom hotela porazgovaram o zabrani prolaska i diskriminaciji ili seksizmu", kazao je on.

Kako nije razumio zbog čega su zaposleni na rampi hotela HTP Ulcinjska rivijera insistirali da sa njima u autu mora biti ženska osoba, M.O. je dopis uputio i Ljiljani Raičević iz Sigurne ženske kuće.

"Ne kapiram ni to, niti šta sam uopšte uradio protivzakonito, koga sam i čime ugrozio. Niko ne može da mi zabrani da se krećem putem koji je javno dobro i jedini ulaz na ostvro. Nije mi jasno zbog čega mi nisu dozvolili da odem na dio plaže koji nije u sklopu hotelskog kompleksa...", kazao je M.O.

Bonus video: