Uhapšen Danilovgrađanin: Osumnjičen da je izazvao požar

"Ovaj požar još uvijek nije lokalizovan i pričinjena je velika materijalna šteta kako privatne, tako i državne imovine", saopšteno je iz Uprave policije.
104 pregleda 0 komentar(a)
Požar, vatra, Foto: Shutterstock
Požar, vatra, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.07.2017. 15:54h

Cetinjska policija uhapsil je R.D. (67) iz Danilovgrada zbog sumnje da je sedmog jula izazvao požar većih razmjera na području Katunske nahije koji je zahvatio sela Bajramovicu, Velestovo, Gornju i Donju Markovinu, nakon čega se proširio na područje opštine Danilovgrad i zahvatio planinu Garač.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, danas preduzimajući operativne mjere i radnje, lišili slobode jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Naime, službenici OB Cetinje su, 21.07.2017. godine lišili slobode R.D. (67) iz Danilovgrada zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Službenici OB Cetinje su, preduzimajući operativne mjere i radnje došli do saznanja da je R.D, kako se sumnja, 07.07.2017. godine, izazvao požar većih razmjera na području Katunske nahije koji je zahvatio sela Bajramovicu, Velestovo, Gornju i Donju Markovinu, nakon čega se proširio na područje opštine Danilovgrad i zahvatio planinu Garač. Ovaj požar još uvijek nije lokalizovan i pričinjena je velika materijalna šteta kako privatne, tako i državne imovine", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji je naložio da se R.D. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Bonus video: