Trijumf Mulića u Pljevljima, titula za Cerovića

0 komentar(a)
Goran Cerović, Foto: Facebook
Goran Cerović, Foto: Facebook
Ažurirano: 14.07.2017. 14:35h

Bjelopoljac Demir Mulić u dresu Biciklističkog kluba "MFR team" iz Podgorice pobjednik je tradicionalne Trinaestojulske biciklističke trke koja se, ove godine, u organizaciji Biciklističkog kluba "Pljevlja", a pod pokroviteljstvom Opštine Pljevlja i Biciklističkog saveza Crne Gore, po 13. put uzastopno, juče održala na stazi atraktivnog parka "Vodice" sa startom i ciljem kod Gradskog stadiona u Pljevljima.

Mulić je stazu dugu 30,04 km savladao za sat, 30 minuta i 38 sekundi, četiri sekunde bolje od srpskog veterana i reprezentativca Ivana Jovanovića iz Kraljeva.

Treće mjesto pripalo je Andreju Galoviću iz beogradskog Partizana (1:32,03).

Četvrti je završio domaći biciklista Goran Cerović u vremenu 1:33,09,

"Sa sportskog aspekta, za Crnu Goru, ova trka je imala poseban značaj, jer je bila zvanični MTB Šampionat Crne Gore za 2017. godinu, takođe UCI rejtingovan, sa znatno većim brojem svjetskih bodova u odnosu na trku C-3. Iz zaista čudnih razloga, pred start trke, Demir Mulić je čak i od zvaničnog Komesara UCI - Norvežanina Bjorna Birkelanda- tražio da se njegov rezultat ne računa u plasmanu MTB šampionata Crne Gore za 2017. godinu smatrajući da nacionalni šampionat treba organizovati posebno i to u nekom od narednih mjeseci 2017. godine. Tako je, iako slabije plasiran, Pljevljak Goran Cerović postao zvanični MTB Šampion Crne Gore 2017. i najvjerovatnije najbolje plasirani crnogorski biciklista na rang listi najboljih svjetskih biciklista u 2017. godini", navodi se u saopštenju Biciklističkog saveza Crne Gore.

Bonus video: