Kalezić pobjednik brzopoteznog prvenstva Crne Gore

96 pregleda 0 komentar(a)
Blažo Kalezić, Foto: ŠSCG
Blažo Kalezić, Foto: ŠSCG
Ažurirano: 14.07.2017. 14:26h

Internacionalni majstor Blažo Kalezić, pobjednik je brzopoteznog prvenstva Crne Gore, koje je povodom Dana državnosti juče održano u Nikšiću, uz učešće ukupno 54 takmičara.

Pravo učešća imali svi šahisti i šahistkinje registrovani u ŠSCG bez obzira na uzrast i titulu.

Odigrano je ukupno 13 kola, uz tempo igre 3 minuta + 2 sekunde (bonifikacija), a Kalezić je na kraju sakupio 11,5 .

Drugo mjesto je zauzeo višestruki državni prvak, velemajstor Nikola Đukić, sa 11 poena, dok je treći bio inter majstor Predrag Nikač (9,5 poena).

Otvarajući prvenstvo, čestitajući Dan državnosti svim učesnicima, Veselin Grbović, predsjednik Opštine Nikšić, istakao je da je "Nikšić grad šaha i da su iz grada pod Trebjesom potekla značajna šahovska imena koja su kroz igru na 64 crno bijela polja pronijela slavu Nikšića".

Grbović je dodao da se "na taj način tradicija dobrih šahista u Nikšiću nastavlja, a da istovremeno organizacija još jednog šahovskog šampionata pokazuje kontinuitet brojnih šahovskih aktivnosti u Nikšiću koje zajedno organizuju ŠK Nikšić i Šahovski savez Crne Gore".

"U ime Šahovskog saveza Crne Gore takmičare je pozdravio Radojica Grba, izražavajući radost što su se ponovo okupili u gradu koji je između ostalog dao veliki doprinos u borbi protiv fašizma pa organizovanje prvenstva na ovaj datum ima i tu simboliku i daje još veću draž i stimulans šahistima da postignu još bolje rezultate", navodi se u saopštenju, i navodi da je "organizacija prvenstva bila je na odličnom nivou a Šahovski klub iz Nikšića i grad Nikšić još jednom su se pokazali kao izvanredni domaćini".

Bonus video: