Mladost spremna za Šturm: Moraće dobro da se oznoje da nas pobijede

Mladost sjutra na "Merkur areni" u Gracu protiv Šturma (20.30) igra prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope
0 komentar(a)
Mladost, Foto: Vijesti sport
Mladost, Foto: Vijesti sport
Ažurirano: 12.07.2017. 19:12h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Fudbaleri Mladosti trenirali su večeras na "Merkur areni", nekadašnjem stadionu "Arnold Švarceneger" u Gracu, gdje će sjutra veče u 20.30 protiv domaćeg Šturma igrati prvu utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nakon 40-minutne vožnje autobosom od baze u Sloveniji, hotela "Mond" u okolini Maribora i u blizini granice sa Austrijiom, Podgoričane je u Gracu dočekao pravi ljetnji pljusak, ali ništa nije moglo da pokvari dobro raspoloženje ekipe Dejana Vukićevića uoči novog, velikog evropskog iskušenja.

"Mečevi sa Šturmom su i neka vrsta nagrade - rekao sam igračima da se svakog dana ne ukazuje ovakva prilika. Utakmica može da bude afirmativna za sve nas, za igrače, stručni štab, cijeli klub, ali crnogorski fudbal uopšte", kazao je trener Mladosti Dejan Vukićević.

Svi fudbaleri Mladosti trenirali su na "Merkur areni", uključujući i Miloša Krkotića koji je vukao povredu od revanša sa jermenskim Gandžasarom, ali i Stefana Bukorca, koji će moći da se stavi Vukićeviću na raspolaganje, iako se mislilo da je suspendovan.

Šturm, trećeplasirani tim u austrijskoj Bundesligi prošle sezone, favorit je protiv Mladosti da se plasira u naredno kolo, ali Podgoričani su u minulih nekoliko sezona već pravili evropska čuda, da će na Austrijance sigurno krenuti bez kompleksa...

Posebno sada, kada imaju, barem za domaće prilike, sasvim respektabilan tim.

"Dobili smo priliku da se odmjerimo sa nekim ko je realno na papiru jači od nas,ko dolazi iz lige koja ima mnogo veći rejting nego što je naša. Ali, u fudbalu ne pobjeđuje uvijek bolji. Tako ćemo se i postaviti na terenu. Ne plašimo se Šturma, poštujemo ga onoliko koliko zaslužu. Moraće igrači Šturma dobro da se preznoje da bi nas eliminisali", istakao je Vukićević.

Ivica Osim - najveća Šturmova legenda

Šturm iz Graca je gradio istoriju kombinujući germansku disciplnu i balkanski šmek.

Ovo posljednje u Štajersku je početkom 90-ih godina prošlog vijeka donio Ivica Osim - najveća Šturmova legenda u istoriji, trener koji je sa klubom iz Graca osvojio prve dvije (od samo tri) titule prvaka Austrije do sada.

Osim se na klupi zadržao punih osam godina, od 1994. do 2002. godine. Izgradio je Šturm u veliki klub, drugi najpopularniji u Austriji nakon bečkog Rapida.

Zato nije ni čudo - slika "Štrausa sa Grbavice" najveća je od mnogih koje krase unutrašnjost "Merkur arene", Šturmovog stadiona u Gracu.

Bonus video: