Krapović: Dan ranije DF podržao odluku, tokom noći promijenili stav

"Mi svi koji smo na vlasti u Budvi imamo obavezu prije svega prema građanima a ne prema političko-pravnoj borbi DF-a ili interesu nekog pojedinca", naveo je Krapović
0 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Demokratska Crna Gora
Dragan Krapović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 12.07.2017. 12:29h

Odluka odbornika Demokratskog fronta da ne glasaju za potvrđivanje nagodbe Branislava Gugija Savića sa Specijalnim državnim tužiocem iznenadila je predsjednika Opštine Budva Dragana Krapovića jer su se, kako tvrdi, na konsultacijama u okviru koalicije prvi izjasnili da će podržati predloženu Odluku.

Krapović je reagovao na jučerašnje saopštenje Demokratskog fronta u kojem se i specijalni tužilac Milivoje Katnić optužuje da je uzeo novac za sklapanje nagodbe sa Savićem.

Prvi čovjek Budve je naveo da je prinuđen da reaguje kako bi pojasnio građanima eventualne nedoumice oko sjednice SO Budva, i da bi "ostale političke subjekte i odbornike vlasti u Budvi zaštitio od neprikladnih etiketa i konotacija usmjerenih na sve partnere DF-a u Budvi."

"Od početka mog mandata traje pitanje saglašavanja Opštine Budva sa Sporazumom o priznanju krivice sa pravnim licem "Gugi commerce" i odgovornim licem u tom pravnom licu. Iako smo nekoliko puta pozivani na izjašnjenje i od mene je traženo da se saglasim sa predloženim Sporazumom odbio sam da to uradim, sve dok nismo došli do ovog poslednjeg predloga koji je po mom skromnom mišljenju mnogo bolji, pošteniji prema građanima i povoljniji po Opštinu Budva nego prvobitno predloženi", naveo je Krapović.

Dodaje da "kolege iz Fronta izgleda da nisu upućene, vjerovatno jer se radi o centrali DF-a.

"Naime, šteta u dva predmeta koja su se našla pred odbornicima nije 20 miliona eura, već nešto malo preko šest miliona eura. U toku pregovora smo odbacili sve nepokretnosti koje smo ocijenili kao nedovoljno dobre, takođe je odbačen određeni novčani iznos koji je Savić tražio po osnovu povraćaja komunalija i konačno, smanjili smo traženi rok sa 24 na 12 mjeseci".

Krapović ocjenjuje da je "napravljen dobar, ne idealan, već solidan dogovor za Opštinu".

"Ali i pored toga nisam htio da mi na izvršnom nivou odlučimo o tome već da SO, odluči da li je ovakav Sporazum prihvatiljiv za Opštinu. I tokom konsultacija prekjuče u koaliciji i juče na sjednici sam rekao da mislim da ovo treba usvojiti ali da isto tako nemam problem ako odbornici misle drugačije. Da nije usvojen predlog imali bi smo podizanje optužnice, dug, mukotrpan krivični i parnični postupak sa vrlo neizvjesnim ishodom. Moja je procjena da je ovo mnogo bolje za građane Budve, a naravno zadnju riječ su dali upravo njihovi predstavnici u SO".

Krapović ističe da ga je odluka odbornika DF-a da ne glasaju za Odluku iznenadila jer su dan ranije kazali da će podržati Odluku i da su bili prisutni svi konstituenti DF.

"Takođe su bile prisutne sve ostale kolege iz koalicije tako da je moje riječi lako provjeriti.Sa podrškom svih u koaliciji smo otišli na sjednicu,na kojoj je Predsjednik SO,koji je na konsultacijama dan ranije prvi podržao Odluku u ime DF , iznio stav Fronta da ipak neće podržati Odluku glasanjem .Naravno to me blago iznenadilo,i ne samo mene,već i druge konstituente u koaliciji,pa čak je moj utisak da je i neke od odbornika DF-a iznenadio takav stav takodje.Bilo kako bilo,naravno da i kolege iz DF-a, i svi ostali imaju pravo da nešto podrže ili ne i to je potpuno legitimno,medjutim ono što nije legitimno i pošteno je što su sada prozvali nas ostale koji smo se držali dogovorenog. Zašto su kolege iz DF-a tokom noći promjenile stav,to je pitanje za njih. Mislim da ovo što sada naknadno navode nije razlog za tako nešto ili barem nije jedini razlog.Moram da naglasim da smatram da kolege iz DF-a jesu politički targetirani od strane SDT-a,medjutim ne treba da napadaju nas ostale,i da pokušavaju da profitiraju politički na tome.Mi svi koji smo na vlasti u Budvi imamo obavezu prije svega prema gradjanima a ne prema političko-pravnoj borbi DF-a ili interesu nekog pojedinca", dodaje Krapović.

Podsjetio je da odbornicima DF-a "nije smetalo kada su odbornici DPS-a podržali amandman DF-a kada se glasalo o privremenim lokacijama u kontakt zoni Starog grada".

"Kolege iz DF-a treba da povedu više računa o svojim nastupima, afilijacijama i zahtjevima, političkim i drugim, a ne da nama ostalima djele insinuacije i lekcije što se držimo dogovorenog, dakle nije po srijedi nikakva greška kolege, barem ne kada smo mi u pitanju", zaključio je Krapović.

Bonus video: