ODLUKA MINISTRA SPORTA NIKOLE JANOVIĆA

Jovanka Radičević predsjednica Savjeta za sport

"Velika čast i zadovoljstvo... Veliku zahvalnost dugujem ministru sporta Nikoli Janoviću koji me odabrao i prepoznao moju energiju koju sam nesebično davala u dresu reprezentacije", napisala je Jovanka Radičević na svom Fejsbuk profilu
220 pregleda 14 komentar(a)
Jovanka Radičević, Foto: Ehf-euro.com
Jovanka Radičević, Foto: Ehf-euro.com
Ažurirano: 12.07.2017. 10:09h

Crnogorska rukometašica Jovanka Radičević izabrana je za predsjednicu Savjeta za sport, saopšteno je danas iz Ministarstva sporta.

Kako se navodi, Radičevićeva, koja je imenovana odlukom ministra Nikole Janovića, tu funkciju obavljati naredne četiri godine.

"Velika čast i zadovoljstvo... Veliku zahvalnost dugujem ministru sporta Nikoli Janoviću koji me odabrao i prepoznao moju energiju koju sam nesebično davala u dresu reprezentacije", napisala je Jovanka Radičević na svom Fejsbuk profilu.

Osim nje, Janović je imenovao još osam članova Savjeta za sport, takođe za četvorogodišnji mandat, a to su, na predlog Ministrastva sporta Miloš Lalević, Enesa Hasanagić, vaterpolista Miloš Šćepanović i Dušan Dragovića iz Paraolimpijskog komiteta. Crnogorski olimpijski komitet predložio je Zoricu Kovačević, Bora Mračevića i Dimitrija Rašovića, a Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, Duška Bjelicu.

"Shodno Zakonu o sportu, Savjet razmatra stručna pitanja u oblasti sporta, uz, kako je propisano, stručnu pomoć pri donošenju odluka i pripremanju propisa. U tom smislu, Savjet je nadležan da daje mišljenja i predloge u postupcima pripreme Nacionalnog programa, donošenja propisa iz oblasti sporta, izbora sportskih programa koje finansira država. Uz druga stručna pitanja iz oblasti sporta, nadležnost savjeta je izmedju ostalog i da sprječava uzimanje nedozvoljenih sredstava u sportu i suzbija nasilje i nedolično ponašanje na sportskim priredbama", piše u saopštenju Ministarstva sporta.

Navodi se da Ministar sporta imenuje predsjednika i članove Savjeta za sport na period od četiri godine.