Uhapšen Podgoričanin: Izradio falsifikovane pečate i oštetio preduzeće za više od 30.000 eura?

"Sumnja se i da je P.M. 13. juna 2017. godine sa žiro računa d.o.o Cogent Comunications Montenegro u istoj filijali Societe Generale banke Montenegro, koristeći falsifikovani pečat ovog preduzeća, izvršio uplatu od 20.000 eura na svoj privatni račun"
0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.07.2017. 14:19h

P.M. (24) iz Podgorice uhapšen je danas zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevara, saopšteno je danas iz Uprave policije.

"On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što se lažno predstavljao kao izvršni direktor d.o.o. Cogent Comunications Montenegro i izradio četiri falsifikovana pečata koje je zloupotrebljavao prilikom ovjere naloga za prenos novčanih sredstava u Societe Generale Montenegro banka u Delta City. On je na ovaj način, sumnja se, doveo zaposlenu u filijali banke u zabludu i neovlašćeno realizovao 11 naloga u ukupnom iznosu od 30.027,15 eura. P.M. je sumnja se, 9. juna 2017. godine predao devet naloga za prenos sredstava u ukupnom iznosu od 10.027,15 eura koje je ovjerio falsifikovanim pečatom d.o.o Cogent Comunications Montenegro i sa žiro računa tog preduzeća izvršio uplatu novca firmama d.o.o Telenor, d.o.o ICENTAR i d.o.o Roaming Montenegro, po osnovu kupovine mobilnih telefona od tih preduzeća", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da se takođe sumnja da je P.M. 13. juna 2017. godine sa žiro računa d.o.o Cogent Comunications Montenegro u istoj filijali Societe Generale banke Montenegro, koristeći falsifikovani pečat ovog preduzeća, izvršio uplatu od 20.000 eura na svoj privatni račun.

"Nakon izvršenja krivičnog djela, kako se sumnja, P.M. je falsifikovane pečate uništio. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Podgorici, koji je naložio da se ovo lice liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo", zaključuje se u saopštenju.