Grad teatar: Večeras predstava za djecu "Džekil na ledu"

Predstavu je režirao norveški režiser Frede Gulbrandsen, inovativan režiser sa brojnim izvrsnim predstavama u svojoj biografiji
59 pregleda 0 komentar(a)
Džekil na ledu, Paolo Nani, Foto: Grad teatar
Džekil na ledu, Paolo Nani, Foto: Grad teatar
Ažurirano: 06.07.2017. 08:39h

Nakon što je predstavom „Žalujoča družina“ („Ožalošćena porodica“) Branislava Nušića, u režiji Igora Vuka Torbice, koprodukcija Slovenskog ljudskog gledališča iz Celja i Prešernovog gledališča iz Kranja, dramski program ovogodišnjeg 31. festivala „Grad tetar“ nastavlja se večeras, kada će na sceni na Trgu pjesnika, u 21.30 časova biti izvedena predstava za djecu “Džekil na ledu“ u izvođenju Paola Nanija, jednog od najpoznatijih svjetskih pantomimičara.

Paolo Nani je 1995. godine u Vordingborgu u Danskoj osnovao “Paolo Nani teatar”. Od tada je uradio veoma malo predstava, ali su sve imale izuzetnog uspjeha u međunarodnom pozorišnom svijetu.

U samoj predstavi okrugli, smiješni, dopadljiv lik, Džekil, prodavac je sladoleda - a posao radi na svoj specifičan način. Predstava se manje bavi samim pričanjem priče - a više načinom na koji je ispričana. Najvažnija je pozorišna igra između Džekila i publike, i način na koji, kroz niz apsurdnih situacija, zajednički stvaraju magiju. “Džekil na ledu” je zabavna i primamljiva predstava, sa razigranim, smiješnim i muzičkim putovanjem koje kulminira u koncert veselog rok-benda pred publikom i sladoled-zabavom za svakoga.

Predstavu je režirao norveški režiser Frede Gulbrandsen, inovativan režiser sa brojnim izvrsnim predstavama u svojoj biografiji. Uz to, predstava je napravljena u saradnji sa italijanskim kompozitorom i glumcem Valentinom Draganom, koji u svojoj biografiji takođe ima dugačku listu uspješnih, smiješnih, muzičkih “one-man” šoua. Teatar “Paolo Nani” nastupa sa svojim predstavama duž čitave Evrope.

Bonus video: