Marija Vuković pripremaće se u Barseloni sa selekcijom Luksemburga

68 pregleda 2 komentar(a)
Marija Vuković, Foto: Lična arhiva
Marija Vuković, Foto: Lična arhiva
Ažurirano: 05.07.2017. 17:38h

Crnogorska reprezentativka u skoku uvis Marija Vuković, koja je od Svjetske atletske federacije (IAAF) dobila specijanu pozivnicu za učešće na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu za seniore u Londonu, od 4. do 14.avgusta, za najveću atletsku smotru pripremaće se u Barseloni.

Vukovićeva, kojoj je nedostajalo tri centimetra za normu, ipak je visoko pozicionirana na rang listama Evropske atletske federacije i IAAF-a, od sjutra do 14. jula biće na specijalnim pripremama sa reprezentacijom Luksembruga u Španiji.

Naša atletičarka će tokom priprema trenirati sa poznatim skakačem uvis iz Luksemburga, Kevinom Rutarem, a njih dvoje će testirati zajednički rad i u slučaju pozitivnog ishoda, nastaviće saradnju i ubuduće, pošto je naša najbolja skakačica uvis raskinula saradnju sa dosadašnjim trenerom Milanom Šolajom, sa kojim je radila u Novom Sadu.

Najbolji rezultat svjetske juniorske prvakinje iz Monktona 2010. godine je 191 centimetar, lični rekord joj je 195 centimetara, a tu visinu preskočila je nakon kvalifikacionih normi za OI u Rio de Žaneiru, pa je propustila najveću svjetsku sportsku smotru.

"Zahvalna sam za podršku koju imam od Atletskog saveza Crne Gore u realizaciji plana i programa za ovu godinu. Uz podršku Saveza realizujem ove pripreme, koje će mi dobro doći da podignem nivo forme pred prestojeće Balkansko prvenstvo za seniore, koje se održava u Novom Pazaru 16. i 17. jula. Zaista sam nekoliko puta ove godine bila blizu granice od 194 centimetra, falili su milimetri da ispunim i zvaničnu normu za Svjetsko prvenstvo. Ipak, dobila sam šansu i ne predajem se već ću dati sve od sebe da se što bolje pripremim i pokušam da na Svjetskom prvenstvu u Londonu ostvarim što bolji plasman", kazala je 25-godišnja Vuković.

Bonus video: