Staricu ubili zbog 600 eura

Obdukcija je potvrdila da je smrt Gordane Dašić u direktnoj je uzročno-posljedičnoj vezi sa radnjama provalnika
164 pregleda 7 komentar(a)
Marko Šoškić, Foto: Jadranka Ćetković
Marko Šoškić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 04.07.2017. 05:49h

Plavljanka Gordana Dašić (84) ubijena je zbog 600 eura, koliko su tokom stravičnog zločina u Brezojevicama iz njene kuće ukrali Plavljanin Marko Šoškić (24) i Bjelopoljac Aleksandar Konatar (35).

To je pred višom tužiteljkom Milicom Rmandić ispričao Gordanin suprug Vuk Dašić (86).

Kazao je da su Šoškić i Konatar 31. maja, oko tri sata iza ponoći provalili u njihovu kuću, odnijeli novac od koga je dio bio u dolarima i jednu pušku. Dašić je te noći teško povrijeđen, a njegova supruga podlegla je povredama.

Obdukcija je potvrdila da je smrt Gordane Dašić u direktnoj je uzročno-posljedičnoj vezi sa radnjama provalnika:

“Koji su joj nanijeli teške povrede u vidu preloma nosa i jagodične kosti, pri čemu je došlo do začepljenja disajnih puteva, usljed čega je nastupila smrt”.

Šoškiću i Konataru na teret se stavlja krivično djelo - teško ubistvo iz koristoljublja i nanošenje teških tjelesnih povreda Vuku Dašiću.

Tokom saslušanja nijesu priznali djelo koje ime se stavlja na teret, ali jesu da su učestvovali u pljački. Tada su saopštili da su vezali starce kako bi ih zaplašili da ne krenu za njima i kako bi ih lakše opljačkali.

Treći optuženi - Nikola Knežević ranije je ispričao u tužilaštvu da je znao da prikrivanjem zločina podliježe krivičnoj odgovornosti, ali da nije želio da prijavi slučaj zbog lične sigurnosti i kako ne bi došao pod udar zakona.

Zločin u plavskom selu Brezojevice rasvijetljen je par sati nakon što su, kako se vjeruje, Šoškić i Konatar provalili u kuću starijeg bračnog para, a potom tražeći novac, ugušili ženu, a njenog osamdesetdvogodišnjeg supruga teško povrijedili.

Dašić se juče izjasnio da se pridružuje krivičnom gonjenju protiv osumnjičenih.

Nakon saslušanja, tužiteljka je kazala da ne može da saopšti bilo kakve detalje ranijeg ispitivanja Vuka Dašića, koji se juče samo izjasnio o tome koliko je novca nestalo iz kuće i da li je pridružuju krivičnom gonjenju.

Bonus video: