Ragbi: Crna Gora kreće od Srbije

Crna Gora se nalazi u grupi C sa Srbijom, Mađarskom i Turskom.
242 pregleda 1 komentar(a)
Ragbi reprezentacija Crne Gore, Foto: Ragbi savez Crne Gore
Ragbi reprezentacija Crne Gore, Foto: Ragbi savez Crne Gore
Ažurirano: 01.07.2017. 07:49h

Ragbi reprezentacija Crne Gore od sjutra (subota) učestvuje na Evropskom prvenstvu prve divizije u olimpijskoj verziji ovog sporta ragbiju 7.

Crna Gora se nalazi u grupi C sa Srbijom, Mađarskom i Turskom.

Boje Crne Gore sjutra u Bugarskoj braniće Damjan Čelebić, Aleksandar Milosavljević, Dimitrije Čvorović, Mitar Bošković, Goran Vujović, Dušan Vučićević, Marko Andrić, Boško Đikanović, Ilija Glogovac, Elvis Cenaj, Novica Raonić i Srđan Popović. Selektor reprezentavoje je Marko Žeravica, trener Srđan Popović, tim menadžer Danilo Ćeranić a fizioterapeut Aleksandar Nišavić.

Ragbi 7 je "mala" verzija ragbija. Utakmica se igra dva puta po sedam minuta, ali ekipa odigra više utakmica tokom dana.

Izuzetno je zahtjevna disciplina jer podrazumjeva brzinu, snagu i izdržljivost. Na programu je Olimpijskih igara od prethodnih igara u Brazilu.

Prvu utakmicu u 10.50 Crna Gora igra protiv Srbije, drugu u 13.13 protiv Mađarske, a a posljednju u grupi u 16.20 časova protiv Turske.

Sve utakmice grupe mogu se gledati direktno na linku http://www.rugbyeurope.eu/competitions/2017-mens-sevens-conference-1 .

Na prvenstvu postoje još dvije grupe sa po četiri reprezentacije. Reprezentacije koje osvoje prva dva mjesta u grupi, u nastavku razigravaju za gornji dio tabele prve divizije.

Prva dva mjesta u diviziji obezbjeđuju od naredne sezone takmičenje u elitnoj grupi "Trophy", čiji članovi učestvuju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre. Posljednja dva mjesta vode u niži rang, gdje je Crna Gora bila do prošle godine.

Ragbi reprezentacija na Evropsko prvenstvo ide nakon kratkih i skromnih priprema na Cetinju i djelimično oslabljena, ali ne bez želje da dostojanstveno predstavlja Crnu Gori i ostvari što bolji rezultat.

Ragbi savez za evropska takmičenja nije dobio novac od Ministarstva sporta, a protekle sedmice ni od Komisije za raspodjelu prihoda od igara na sreću, zbog čega je rukovodstvo Saveza samo sakupljalo novac za učešće na ovom takmičenju.

Bonus video: