OPAMETITE SE

Tri lekcije o ljubavi koje naučimo suviše kasno

Jedino što je pošteno i jedino što bi trebalo da uradite je da kažete 'volim te' onda kad to zaista pomislite. Ništa drugo nije važno
112 pregleda 0 komentar(a)
par, ljubav, Foto: Shutterstock
par, ljubav, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.06.2017. 17:14h

Mnogo je parova koji su i posle ko zna koliko vremena srećni "kao prvog dana". (Ili, djeluju tako, ali to sad nije tema.) Zar ne bi bilo divno kad biste mogli da znate šta je to što oni znaju, pa da i vi budete tako srećni?

Pa, postoje određeni obrasci koje neki ljudi "ukače" na vrijeme, a nekima život prođe dok se opamete... I, istini za volju ovo drugo se odnosi prije na žene nego na muškarce.

Koje su to "lekcije" koje bi (za vas same) bilo bolje naučiti "na vrijeme" (prije nego što se razočarate u život i ljubav)?

Ako izigravate gospođicu nedostižnu, oprostite se od bliskosti

Postoji gomila 'priručnika' koji se manje-više zasnivaju na tezi da muškarci uživaju u "osvajanju" i da djevojka koja odmah pokaže da joj je stalo ne može da zadrži pažnju muškarca koji joj se dopada... Malo sutra. Muškarci, baš kao žene žele posvećenog partnera, ženu sa kojom će moći da se smiju i pred kojom će moći da budu tužni kad dođu teška vremena. Ako izigravate ledenu kraljicu, nemojte posle da se pitate zašto ne možete da nađete partnera koji će vam biti posvećen i lojalan. U ljubavi, kao i u životu, u najvećem broju slučajeva važi - "koliko daš, toliko ti se vrati".

Vrlo je jednostavno. Ako mu se ne javljate kad vas zove, zaključiće da niste zainteresovani. Pa, pametnome - dosta.

Ako zvocate, imajte stila

Zaboravio je godišnjicu veze? Vaš rođendan? Ovako: čitanje misli funkcioniše samo u crtanim filmovima. Ako želite cvijeće, recite mu to. Ako želite na večeru - recite jasno i glasno. I prosto ga podsjetite koji dan ranije. Niko ne može da zna šta vam je na umu niti šta želite ako to ne kažete. Dakle, nemojte čekati da on zaboravi pa onda zvocati i gunđati danima. Imajte stila, nađite način da ga diskretno podsjetite koji dan ranije da se bliži važan datum. U krajnjoj liniji, nije pošteno da znate da se neće sjetiti, da ga ne podsjetite i onda da ga kinjite zbog toga danima, pa i nedeljama. Kao što rekosmo, imajte stila, nagovestite šta želite, iskreno i na vrijeme. Tako ćete dobiti ono što želite, provešćete lijepo veče zajedno, a on će zadržati integritet i - svi srećni.

To što ste vi prvi rekli 'volim te' ne znači da on vas voli manje nego vi njega

Jedino što je pošteno i jedino što bi trebalo da uradite je da kažete 'volim te' onda kad to zaista pomislite. Ništa drugo nije važno. Stvarno ništa.

I što prije to shvatite, to bolje. Brže i duže ćete biti - srećni, prenosi Mondo.

Preporučujemo za Vas