Mladi ruski šahisti opet neprikosnoveni u Budvi

1 komentar(a)
Evropsko prvenstvo u brzopoteznom i ubrzanom šahu, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Evropsko prvenstvo u brzopoteznom i ubrzanom šahu, Foto: Šahovski savez Crne Gore
Ažurirano: 24.06.2017. 11:34h

Nakon što je okončano desetodnevno Evropsko školsko prvenstvo u šahu za djevojčice i dječake uzrasta od 7 do 17 godina, u Budvi su se mladi šahisti iz 23 nacionalne šahovske federacije iz Evrope takmičili su se i na Evropskom prvenstvu u brzopoteznom i ubrzanom šahu na kojem je uzelo učešće oko 350 djevojčica i dječaka.

Organizatori ove velike šahovske manifestacije bili su Šahovski savez Crne Gore i Evropska šahovska unija.

Poslije Evropskog školskog prvenstva, mladi šahisti iz Rusije primat u drevnoj igri potvrdili su i u takmičenju u brzopoteznom i ubrzanom šahu kojima je pripalo na osnovu plasmana najviše zlatnih medalja.

"Na ova dva prvenstva, kao i na školskom prvenstvu, crnogorski šahisti ponovili su izvanredne rezultate. U ubrzanom šahu, Ksenija Todorić je zauzela 7. mjesto u konkurenciji do 8 godina, Dora Drašler 10. mjesto do 8 godina, Anastasija Mandić 8. mjesto do 10 godina, Nikolina Koljević 7. mjesto do 16 godina, Emilija Vukanić 7. mjesto i Berina Ajanović 8. mjesto do 18 godina, Luka Drašler 9. mjesto do 10 godina, Đorđije Anđelić 8. mjesto do 12 godina, te Dario Alivodić 9. mjesto do 16 godina. U brzopoteznom šahu, Anastasija Mandić je zauzela 8. mjesto do 10 godina, Mateja Popović 13. mjesto do 14 godina i Nikolina Koljević 14. mjesto do 18 godina", navodi se u saopštenju Šahovskog saveza Crne Gore.

Bonus video: