Kod Dacića našli pola kilograma heroina

“Heroin, marihuana i vozilo će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja”, saopšteno iz UP
191 pregleda 5 komentar(a)
Heroin, Foto: Shutterstock
Heroin, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.06.2017. 06:40h

Službenici policijskog Odsjeka za borbu protiv droge prekjuče su u Podgorici uhapsili Rožajca Semira Dacića (29), kod kojeg su u vozilu pronašli oko pola kilograma heroina i pakovanje marihuane.

U saopštenju iz Uprave policije piše da su pripadnici tog sektora raspolagali informacijama da se osumnjičeni duže bavi švercom narkotika “koje nabavlja na području Rožaja a prodaje širom Crne Gore”.

Navodi se da su zato kontrolisali Rožajca i vozilo kojim je upravljao.

“U naselju Zlatica u Podgorici je zaustavljeno i kontrolisan “golf” rožajskih registarskih oznaka, kojim je upravljao S. D. Pregledom vozila, u instrument tabli pronađeno je i oduzeto pakovanje sa oko 500 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin. Pretresom lica pronađeno je i oduzeto i jedno pvc pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Od lica je, takođe, oduzeto i vozilo kojim je upravljalo”, saopšteno je iz policije.

Objašnjava se da je Dacić uhapšen i uz krivičnu prijavu priveden u Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Tereti se da je počinio krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Heroin, marihuana i vozilo će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Policijske aktivnosti na identifikovanju drugih lica u ovom predmetu se nastavljaju”, navodi se u tekstu iz UP.

Bonus video: